KRAJ JEDNE ERE

Dominaciji bijelih tenisica konačno je odzvonilo, a to najbolje potvrđuju ovi modeli

16.12.2023 u 07:36

Bionic
Reading

Dug niz godina obožavane zbog svoje svestranosti, klasične bijele tenisice više nisu odabir broj jedan, o čemu dovoljno svjedoče trenutno najpopularniji modeli na modnoj sceni

Usprkos činjenici da su bijele tenisice postale istinskim klasikom u svijetu obuće, modni svijet posljednjih mjeseci gravitira modelima u nekim drugim bojama.

Navedeno su itekako dokazale ljubiteljice mode s TikToka, Instagrama, utjecajne street style zvijezde i najveće predvodnice trendova, a u konačnici i godišnji izvještaji modnih tražilica Lysta i Stylighta.

Dolaskom nove kalendarske godine, tenisice u vedrim bojama trend su koji neće tako lako nestati. Dovoljno je baciti oko na nadolazeće kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova i zaključiti navedeno.

Boje su oduvijek jedan od najljepših načina izražavanja individualne osobnosti i stila, a odabir takvih tenisica nesumnjivo pomaže u modnom isticanju.

Poput obožavanih bijelih modela, tenisice u vedrim bojama danas se nose sa svime i spajaju s naizgled nespojivim komadima.

Osim što su trendovski odabir, na tenisicama u različitim bojama mrlje su puno manje uočljivije nego što je to slučaj s tipičnim modelima bijele boje, što ih čini zahvalnim za svakodnevno nošenje.

Takozvana blokecore estetika, koja je, kao i brojne druge, zaživjela na TikToku, pomogla je u populariziranju modela tenisica koje izgledaju kao da stižu s nogometnih terena.

Tenisice uske siluete, retro šarma i s detaljem preklopnog jezika, kakve nudi Rihanna u Pumi ili Adidas u suradnji s britanskom dizajnericom Grace Wales Bonner, postale su must-have na modnoj sceni.

Uzbudljive kombinacije boja i uzoraka ono su što ih opisuje, kao i legendarni model tenisica Mexico 66 japanskog brenda Onitsuka Tiger, koji je ove godine uspio zaintrigirati fashionistice diljem svijeta.

Tenisice u jarkožutoj, senzualnoj crvenoj ili kraljevskoplavoj boji samo su neke od onih koje ćemo najviše viđati u novoj kalendarskoj godini.

Koliko god ih pokušavali umiroviti, takozvani tatini modeli tenisica i u narednim mjesecima uživat će pet minuta slave, o čemu dovoljno svjedoče nadolazeće kolekcije brendova kao što su Miu Miu i Balenciaga.

Iako nam se to možda čini malo čudnim, crne tenisice su trend koji bi mogao obilježiti 2024. godinu, a s time se slažu brendovi poput Kenza ili Valentina, među brojnim drugima.

Tenisice u kombinaciji pop boja još su jedan veliki trend u nastajanju, između ostalog, potaknut Puminim lansiranjem novih modela Palermo i novim verzijama creepersica, koje je na modnoj sceni desetih godina popularizirala Rihanna.

Ružičaste i plave, zelene i žute, narančaste i crvene... Tenisice u kombinaciji pop boja idealne su za kombiniranje s komadima u neutralnim tonovima, kao i onima koji vedrim bojama podjednako podižu raspoloženje.

  • +8
Kožne tenisice za zimu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo