ISTRAŽIVANJE STYLIGHTA

U potrazi ste za novim tenisicama? Ovih pet modela sada su najtraženiji

10.11.2023 u 13:01

Bionic
Reading

Da morate investirati u samo jedne tenisice do kraja godine, to bi sigurno bile jedne od ovih

Prema nedavnoj studiji koju je proveo Statista, tržište tenisica trenutno doživljava nevjerojatan rast: samo ove godine u SAD-u iznosi 86 milijuna dolara i, po procjenama, trebalo bi premašiti 100 milijuna dolara u periodu od tri godine.

Ove brojke, međutim, nisu toliko iznenađujuće, uzmemo li u obzir na sve veću popularnost sportske obuće. Prošlog travnja na aukciji u Sotheby'su tenisice Michaela Jordana, koje je u Chicago Bullsima nosio na finalnoj utakmici NBA lige 1998. godine, prodane su za nevjerojatnih 2,24 milijuna dolara. Iako je očito da je taj iznos dosegnut za simboličnu vrijednost (potpisane su rukom sportaša), to ipak dokazuje da se tenisice danas doživljavaju kao prava investicija.

Pomamu konzumenata mode za tenisicama redovito proučavaju stručnjaci iz modne platforme Stylight, rangirajući (na temelju internetskih pretraživanja posljednjih tjedana) modele koji će, prema prikupljenim podacima, definirati naredne mjesece pred nama.

Bez previše iznenađenja, najnoviju listu Stylighta čine reizdanja kultnih modela već više puta viđenih u street style lookovima ili na stopalima najistaknutijih ličnosti i top modela trenutka.

Pet najpopularnijih pari tenisica prema Stylightu

Nike Air Force 1

Nikeov najslikovitiji model, Air Force 1, prepoznatljiv po svojim atletskim linijama popeo se na prvo mjesto liste najpopularnijih modela ove sezone. Isprva namijenjene nošenju na košarkaškim terenima, tenisice Air Force 1 postupno su napustile sportsku sferu, između ostalog, zahvaljujući brojnim vrlo vrhunskim modnim suradnjama - sa francuskim Louis Vuittonom , streetwear divom Supreme , brendom nakita Tiffany & Co. , francuskim Jacquemusom i brojnim drugim.

  • +13
Louis Vuitton X Nike 'Air Force 1' Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

New Balance 550

Poput proslavljenog modela tenisica s potpisom Nikea, model 550 brenda New Balance originalno je godine 1989. dizajniran za nošenje na košarkaškom terenu. Od tada, postao je sveprisutnim modelom u street style izdanjima najvećih predvodnica trendova i ljubiteljica mode diljem svijeta.

  • +6
New Balance 550 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

New Balance 530

Modelu 550 brenda New Balance u popularnosti se pridružuje model 530. Ove tenisice namijenjene trčanju danas su itekako poželjne i viđene na stopalima brojnih fashionistica, a ističu se besprijekornom svestranošću i neospornom udobnošću.

Adidas Samba

Legendarne 'sambice' brenda Adidas model su koji ne reba puno predstavljati. Ove godine modna biblija dodijelila mu je titulu tenisica godine, što nimalo ne čudi. Gotovo da ne postoji zvijezda ulične mode koja ih posljednjih mjeseci nije istaknula u stajlinzima - od Hailey Bieber preko Katie Holmes do manekenke Emily Ratajkowski, čineći ih uvjerljivo najpopularnijim modelom na modnoj sceni.

  • +4
Adidas Samba Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas promo

Mexico 66 tenisice brenda Onitsuka Tiger

Više od 70 godina prisutne na sceni, došlo je vrijeme da zablistaju u sferi mode.

O popularnosti koju model Mexico 66 japanskog brenda Onitsuka Tiger trenutno uživa, dovoljno govore podaci modne tražilice Stylight. Prema njima, internetska pretraživanja za modelom Mexico 66 porasla su za 83 posto u odnosu na proteklu godinu, dok je na stranicama Stylighta potražnja za njima porasla za 41 posto.

Njihova retro silueta s uskim potplatom odlično pristaje suknjama i hlačama, posebice trendovskim verzijama poput suknji maksi kroja ili hlača širokih nogavica.

Osim toga, žuta boja ovih legendarnih tenisica nesumnjivo će podići svaku kombinaciju komada u neutralnoj paleti boja, a najbolji primjer za to su stajlinzi modnih ovisnica s Instagrama.