PREPOZNATLJIV DIZAJN

Kada padnu temperature, najveće trendseterice obožavaju nositi ovu toplu jaknu

05.12.2023 u 06:20

Bionic
Reading

U svijetu najvećih predvodnica trendova današnjice čini se da postoji jednoglasan odgovor na pitanje koju zimsku jaknu treba imati u ormaru

Od Kendall Jenner do Hailey Bieber, gotovo da ne postoji poznata trendseterica koja svoju zimsku garderobu nije do danas oplemenila pufastom jaknom s potpisom brenda The North Face.

Omiljeni brend ljubitelja gorpcore estetike postoji od 1966. godine, kada je planinar Doug Tompkins odlučio stvoriti laganu i funkcionalnu opremu za boravak u najhladnijim planinama. Nekoliko desetljeća kasnije, u eri 90-ih, stvorena je najpoznatija jakna brenda Nuptse, nazvana po planini jugozapadno od Mt. Everesta. Zahvaljujući bezvremenskoj silueti i mnoštvu boja, ova topla puferica uspjela je evoluirati u klasični zimski must-have koji nikada neće izaći iz mode.

  • +9
Jakna The North Face Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

U svijetu slavnih trendseterica najvećom ljubiteljicom jakni kalifornijskog brenda pokazala se zanosna Emily Ratajkowski, a sezonu njihovog nošenja otvorila je ovog tjedna na ulicama New Yorka.

Njezin odabir činila je efektna verzija u color block maniri, a naglasila ju je bejzbolskom kapom crvene boje, ali i parom prepoznatljivih tenisica brenda Puma, kakve su modnom scenom drmale početkom milenija.

  • +2
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Riječ je o modelu Speedcat, uske siluete i dizajna nalik kopačkama, koji bi u mjesecima pred nama na tronu popularnosti lako mogao zamijeniti hit modele slične siluete, poput Adidasovih sambica ili modela Mexico 66 japanskog brenda Onitsuka Tiger.