POPUT KOPAČKI

Tenisice s ovim detaljem uskoro bismo mogli viđati posvuda

29.09.2023 u 06:07

Bionic
Reading

Kad biste ove sezone mogli podleći samo jednom trendu tenisica, bile bi to one s preklopnim jezikom, modeli kakvi su vrhunac popularnosti doživjeli nultih godina i čiju novu popularnost dijelom dugujemo Rihanni i njezinoj novoj liniji tenisica Fenty x Puma

Modna ikona s Barbadosa, koja je ovog tjedna svijetu otkrila sinčića imena Riot Rose, lansirala je novu liniju tenisica Fenty x Puma, revidirajući siluetu kultnog modela Avanti.

Navedeno je postigla detaljima poput kože vintage izgleda u crno-bijeloj ili srebrnoj boji, gumenim potplatom i velikim sklopivim jezikom.

Kao savršena sinteza između Puminih kopački King i tenisica za trčanje Easy Rider, Avanti u režiji Rihanne odražava vladajuću groznicu za trendovima iz 90-ih i s početka milenija na modnoj sceni, kao i za estetikom blokecore, koju preferiraju pripadnici generacije Z okupljeni na TikToku.

Prvi model Puminih tenisica Avanti kreiran je 2001. godine, a detalj preklopivog jezika ne nalazimo samo u ponudi ovog poznatog sportskog brenda.

Talijanska kuća Miu Miu, ponajviše odgovorna za procvat Y2K estetike na modnoj sceni, u svoju ponudu također je uvrstila tenisice po uzoru na kopačke, ali i s detaljem minijaturne pete kitten, kao i s ogoljenom petom.

Tu je i nova, srebrna verzija Adidasovih tenisica Samba s preklopnim jezikom, za koje se pobrinula britanska dizajnerica Wales Bonner.

Verzija tenisica Samba iz njezine prve suradnje s njemačkim divom postala je ogroman hit na modnoj sceni, potaknuvši prodaju klasičnih verzija ovog legendarnog modela, a navedeno je u konačnici dovelo do toga da ih modna biblija Vogue proglasi tenisicama godine.

Srebrne sambice prema modnoj viziji Bonner dovele su i do nove popularnosti tenisica srebrnog sjaja te ove jeseni predstavljaju ozbiljnu konkurenciju omiljenim bijelim modelima.

Srebrne tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo