POTVRDIO LYST

Službeno je: Adidasove sambice su najpopularnije tenisice godine

01.12.2023 u 19:41

Bionic
Reading

Modna tražilica Lyst objavila je iščekivano izvješće o trendovima koji su obilježili godinu na zalasku pa istovremeno potvrdila tvrdnje modne biblije Vogue

Početkom godine legendarne tenisice Samba, njemačkog brenda Adidas, Vogue je proglasio hitom 2023., a ovoj tvrdnji u prilog sada govori i Lystov friški izvještaj o najvećim trendovima u godini na zalasku.

Ova titula za legendarni model iz Adidasove radionice nije nimalo preuveličana, uzmu li se u obzir nebrojne suradnje s dizajnerskim imenima poput Britanke Wales Bonner, čije su verzije sambica postale predmetom žudnje fashionistica, koliko i pasioniranih ljubitelja tenisica.

U svom izvješću za 2023., Lyst navodi da su sambice ove godine pretraživane svakih 1,7 minuta na njihovim stranicama, a ukupno je njihovo pretraživanje na internetu povećano za 43 posto u posljednja četiri mjeseca.

Osim modnih suradnji, planetarnoj popularnosti sambica kumovala je vojska slavnih trendseterica, uz bok modnim ovisnicima okupljenim na Instagramu i TikToku.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidasovim tenisicama Samba Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na omiljenoj društvenoj mreži generacije Z Adidasove sambice generirale su više od 836 milijuna pregleda, s pretraživanjima koja su vrhunac dosegla u studenom, povećavši se za 13.227 posto kada je objavljena vijest o lansiranju novih modela s potpisom britanske dizajnerice Wales Bonner.

Porast pretraživanja za ovim tenisicama Lyst vidi i kao posljedicu rasta popularnosti takozvane estetike blokecore, a koja podrazumijeva nošenje nogometnih komada u modne svrhe.

  • +4
Adidas Samba Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas promo