SLUČAJNOST ILI...

Događa li se i vama: Pokaže li se i vama uvijek ista brojka, 22:22, kad pogledate na sat?

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 04.05.2022 17:18
  • Objavljeno 04.05.2022 u 17:20
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: B. BOISSONNET / BSIP / BSIP / Profimedia

Baš ste razmišljali o tome hoćete li pogledati sljedeću epizodu 'Bridgertona' na Netflixu ili krenuti se pripremati za spavanje kad pogledate na sat i opet je 22:22. Tako je bilo i jučer - je li to slučajnost? Ili su se možda uplele neke nadnaravne sile, nadajmo se, one dobre

Dakle, kada ste sinoć pogledali na sat, vidjeli ste ista četiri broja: 22:22. Ispada da vas taj dvostruki broj gotovo proganja. Što to znači? Postoji nekoliko zanimljivih teorija o ovoj pojavi, a jedna od njih uključuje psihologiju.

Postoji li možda neka dublja poruka što se krije iza ovog broja? Radi li se o vražjim ili anđeoskim poslovima?

Tijekom onih klasičnih užurbanih dana obično manje gledamo na sat, a kad se navečer odmorimo i pažljivije pogledamo na njega, odjednom on pokazuje isto: 22:22. Zar naša rutina prije odlaska na počinak zbilja može biti potpuno ista u minutu? Što se tu stvarno događa? Prema psihologu Carlu Gustavu Jungu, postoje tzv. smislene slučajnosti. To su događaji koji na prvi pogled nemaju nikakve veze jedni s drugima, poput gledanja na sat u dva različita dana, ali su ipak povezani. On je za to skovao termin sinkronicitet, što predstavlja spoj vjere, empirizma i znanosti.

Prema Jungu, sinkronicitet opisuje 'rezultat vremenske podudarnosti dvaju ili više neuzročno povezanih događaja koji imaju isto ili slično značenje'. U principu, ta dva događaja nisu međusobno povezana, no ove tzv. smislene slučajnosti vode ljude dalje i na neki način im pomažu da se snađu u kaotičnom svijetu.

Jung naravno kaže da ne zna jesu li te slučajnosti izvele više sile ili im samo ljudi daju značenje.

Što kažu ezoterija, numerologija, tarot...

U ezoterizmu se pak govori o tim čestim podudarnostima u odnosu na tzv. brojeve anđela. Ti brojevi anđela, koji se stalno pojavljuju, smatraju se njihovim najvažnijim sredstvom komunikacije. Najmoćniji anđeoski brojevi glavni su brojevi 11, 22 i 33. Kada se ti brojevi udvostruče, izražavaju važnu poruku i predstavljaju putokaze ili upozorenja. Anđeoski brojevi mogu se pojaviti bilo gdje, kao što su 22 nove poruke na WhatsAppu, broj 22 na vratima sobe na odmoru ili 22:22 na satu... Slušate li pažljivo svoje prijatelje kada imaju problema i govore o njima? Anđeoski broj 22:22 želi vas podsjetiti da ste dobra osoba, da zračite osjećajem dužnosti i da ste predani drugim ljudima.

Taj anđeoski broj ima posebno značenje jer se sastoji od glavnog broja i stoga ima snažan utjecaj na našu podsvijest. Poruka koju vam anđeo šalje trebala bi iscjeljivati. Kao anđeoski broj, 22:22 također je upozorenje da biste se trebali više baviti drugim ljudima. Neprestano pomažete svojim bližnjima, ali prihvaćanje pomoći vam je teško. Ne mora se sve uvijek svladati sam - ponekad je nečija pomoć zbilja korisna.

PRIUŠTITE SI KVALITETAN SAN

Potreba za spavanjem ne opada starenjem, a ove greške najčešće radimo nakon četrdesete

Pogledaj galeriju
16

U numerologiji često zbrajamo brojeve koje vidimo, a zatim proučimo taj novi broj. U slučaju 22:22 to bi bilo: 22 + 22 = 44. To znači da trebamo pronaći simboliku broja 44 u numerologiji.

Broj 44 predstavlja dobre vijesti – ovisno o tome što vam to znači. Ako ste u financijskoj nevolji, mogla bi vas čekati nova ponuda za posao. Ako se osjećate sami, možda je ljubav na putu. Bez obzira kakve dobre vijesti trebate, broj 44 predstavlja promjenu: nešto će uzdrmati vaš život na pozitivan način.

Iako označava uspjeh u numerologiji, ujedno upozorava na izgaranje, odnosno burnout. Za ljude koji najčešće uoče 22:22 na satu, to može značiti da su otišli malo predaleko u svojoj odlučnosti i ambicijama. Možda se prepoznajete u tome? Onda je najbolje vrijeme za vas dan posvećen sebi. Netflix, knjige... nije važno što, bitno je da uživate u nečemu i da je to samo za vas. U životu stalno učimo: što je dobro za nas i kada moramo jasno reći da stvari ne mogu dalje ići.

Broj 22 ima svoje značenje i u tarotu kao karta lude. Ona prikazuje čovjeka koji bezbrižno i bezbrižno luta svojim životom. Pozitivno značenje karte je lakoća i bezbrižnost. Ali luda ide prema klancu - ne gledajući tamo. Zato i luda može podnijeti neuspjeh. Svatko tko često vidi 22:22 na satu trebao bi se također zapitati: postoji li nešto što previđam? Shvaćam li nešto u svom životu olako kada je to zapravo ozbiljan problem?

Je li slučajnost to da češće viđamo 22:22 navečer ili ne, u konačnici je nebitno.

Ne vjerujete ni u brojeve anđela, numerologiju ili tarot? Ne trebate se zamarati time pa ako vam te brojke na neki način pomažu da date smisao slučajnostima, zašto da ne? U psihoterapiji se upravo te smislene slučajnosti koriste da bismo saznali više o sebi.

Bilo da se radi o broju anđela ili da se za pomoć obraćamo numerologiji, ljudski je tražiti značenje određenih događaja i zapitati se zašto ih tražimo.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!