MAISTRA

Beautiful Food For Beautiful People

15.05.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Dodatak superhrane u jelovniku za novu generaciju

Priska Thuring, chef fine dining restorana “L” u Design Hotelu Lone u Rovinju svoju je kulinarsku karijeru započela u Švicarskoj a sada već uživa posebno mjesto na Hrvatskoj gastro sceni. Zaslužna za maštovita jela internacionalne kuhinje kojima restoran „L“ privlači od samog otvaranja 2011 godine, Priska se najbolje osjeća u svom radnom okruženju za kojeg tvrdi da je velik izvor inspiracije. „Hotel Lone zaista je jedinstven pa su takva i naša jela. U kreiranju hrane inspirirana sam ambijentom hotela pa su moja jela ispunjena mnoštvom boja i tekstura koje se savršeno nadovezuju na estetiku cjelokupnog hotela“ ističe Priska za koju možemo reći da je vrlo otvorena prema utjecajima i kretanjima na svjetskoj gastronomskoj sceni. Za novu sezonu osmislila je autorski jelovnik naziva „Beautiful Food For Beautiful People“ kojim je dokazala kako uravnotežena prehrana zaslužna za dobru formu i mladolikost, ne mora nužno biti dosadna i bezukusna. Naprotiv, uz dodatak takozvane superhrane bogate vrijednim nutrijentima, antioksidansima i fitokemikalijama, blisko surađujući sa stručnjacima iz područja nutricionizma, Priska je stvorila nove i uzbudljive kombinacije okusa koristeći namirnice poput amaranta, chia sjemenki, tempeha i goji bobica.

Među predjelima koja su se našla na novom jelovniku istaknuli bismo „Tanjur rajčica“, kojeg čine terina od rajčice s pestom od rukole te sorbet od rajčice i gina s uljem crnih maslina, a jedno od glavnih jela je tunjevina pripremljena na roštilju uz koju ide salata od quinoe, azuki graha, krastavaca i kapara te krema od avokada i tahina. Deserti nisu ništa manje nesvakidašnji, a posebno je zanimljiv upravo onaj koji obiluje superhranom - Tapioka puding sa svježim šumskim voćem i aronijom, banana na žaru, goji bobice marinirane u soku od naranče i šećer kokosovog cvijeta. Prateći trendove nove generacije, Priska je nastojala zadovoljiti potrebe raznih prehrambenih režima pa su jela prilagođena ne samo ljubiteljima mesnih i ribljih specijaliteta već i vegetarijancima i veganima , dok se osobama koje pate od celijakije nudi izbor bezglutenskih jela. Posebna pažnja posvećena je i najmlađima koji imaju zaseban kutak na jelovniku. U ponudi pića dominira vinska karta s više od 200 vrsta različitih domaćih i inozemnih vina i pjenušaca.

Ambijent restorana „L“ konceptualno se veže na arhitekturu cjelokupnog hotela kojeg je osmislio arhitektonski studio 3LHD. „L“ je smješten u posebno atraktivnom dijelu hotela s terasom koja se otvara prema šetnjici i livadama oko hotelskog bazena. Posebno dizajniranim stolcima YY pridruženi su stolovi XYZ iz kolekcije Element dizajn Grupe Numen/For Use dok su bogata sjenila za rasvjetu i paravani koji pregrađuju prostor te uniforma konobara, djelo studija I-Gle.