NAMJEŠTAJ ZA LJETNO UŽIVANJE

Balkoni i terase kao vanjski dnevni prostori

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Namještaj za eksterijere namijenjen je ponajviše uživanju u trenucima na otvorenom – terasi, vrtu, pored bazena, mora, jezera, pa bismo ga iz tog razloga mogli nazvati namještajem za ljetno uživanje

U dijelu godine koji je pred nama, većina ljudi nastoji najviše slobodnog vremena provesti na otvorenom prostoru, pretvarajući balkone, terase ili vrtove u vanjske dnevne boravke ili blagovaonice. Ta mjesta postaju okupljališta obitelji i prijatelja zbog ljudima urođene težnje za sjedinjenjem s vanjskim prostorom, koji u ljetno doba, u večernjim satima, pruža svježinu i prozračnost, što interijer ne može pružiti u takvom obliku.

interijerNET

interijerNET

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Dizajneri su vrlo kreativni u osmišljavanju originalnog eksterijerskog namještaja, koji se ističe neobičnim oblicima te komforom i udobnošću. S obzirom da je ovakav namještaj namijenjen prvenstveno trenucima opuštanja, on bez ovih karakteristika ne može ispuniti svoju primarnu ulogu. Odabir pojedinih elemenata namještaja ovisi o raspoloživom prostoru, potrebama i zahtjevima svakog pojedinca, ali i količini financijski sredstava, koje ste spremni uložiti za užitak ovakvog oblika!

Garniture za vanjsko sjedenje dizajnerski su različite. Vrlo su popularne one od ratana ili pletene plastike, koja imitira ratan. Izrađuju se u različitim bojama, a bolje podnose vanjske utjecaje od prirodnih materijala. Proizvode se i od metala ili kovanog željeza, a udobnost će najviše ovisiti o vrsti i visini naslona, kao i mekoći sjedenja, tj. vrsti odabranih jastučića za naslone i sjedenje.

Sjedenje na balkonu ili terasi može biti vrlo originalno i u vlastitim izvedbama. Za sve je potrebno malo mašte. Ukoliko se sami upustite u oblikovanje klub garniture, koja može biti obložena mozaikom od keramike, upotpunjena dekorativnim jastucima za sjedenje te ostalim detaljima koji stvaraju opći ugođaj, stvorit ćete unikatno djelo koje će sigurno iznenaditi sve vaše goste, a vama predstavljati svakodnevni užitak.

Vrlo popularno je nisko sjedenje uz klub stolić, koje se jednostavno pretvara u ležanje na otvorenom! Ukoliko cijelu priču uokvirite modernom baldahinom, koji predstavlja zaštitu od sunca, ali i snažan dekorativni element, ugođaj će biti savršen. U večernjim satima ambijent upotpunite svjećicama kako biste postigli apsolutnu romantiku i intimu.

Osobito popularne ljeti su ležaljke. Trenuci opuštanja u originalno osmišljenim i udobnim ležaljkama predstavljaju vrhunski užitak. Osim klasičnih ležaljki za jednu osobu, u trendu su i ležaljke za dvije osobe. Mogu se izvesti kao odvojene sa stolićem za odlaganje pića između njih. Dizajnerski mogu biti različite, izvedene od različitih materijala, ali primarni ugođaj, osim vizualnih vrijednosti, mora biti udobnost.

Ležaljke se izrađuju i poput velikih kreveta za dvije osobe. Većih su dimenzija i za smještaj ovakvih elemenata u vanjski prostor treba osigurati dovoljno mjesta kako bi one došle do punog izražaja i osigurale ugođaje za koje su namijenjene. Voluminoznost ovakve ležaljke povećava se ukoliko ona ima ugrađenu zaštitu od sunca, koja stvara dodatni komoditet u njenom korištenju. Klub stolić za odlaganje pića možete smjestiti u neposrednu blizinu ove atraktivne ležaljke.

Na tržištu se pojavljuju zanimljiva dizajnerska rješenja fotelja, koje su namijenjene izuzetno udobnom sjedenju, odnosno poluležećim položajima. Atraktivni oblici, poveće dimenzije i različite boje izvedbe čine ih vizualno privlačnima za svaku terasu ili vrt.

Sjedenje u vrtu može biti stilski originalno, a pogotovo ako ga sami kreirate. Garnitura u kojoj ćete integrirati sjedenje te cvijeće i biljke može postati vrlo zanimljiva vrtna instalacija, poput izložbenog primjerka. Imate potpunu slobodu poigrati se s linearnim ili zakrivljenim formama i tako dinamizirati i oplemeniti vrt. Eksterijerski namještaj je namijenjen uživanju i zato ga s tim ciljem i koristite!

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi