BISTE LI IH NOSILI?

Balerinke i tenisice u jednom: Ovaj modni hibrid postao je neočekivani trend

09.04.2024 u 14:43

Bionic
Reading

Trend komada baletne estetike ponavlja se svakih nekoliko sezona u relativno sličnim obličjima

Balletcore estetika - trend koji je zaludio pripadnike generacije Z s TikToka - rezultirao je pojavom uzbudljivog hibrida u svijetu obuće koji nije za svakoga.

Polubalerina ili polutenisica, silueta obuće koja uzima najbolje od dva najpopularnija modela ove proljetne sezone, neočekivani je mikro trend koji podjednako favoriziraju dizajneri i ljubiteljice mode.

Proslavljena dizajnerica Simone Rocha ponajviše je doprinijela novoj popularnosti komada inspiriranih baletnom estetikom, pa tako i baletnim tenisicama.

Svjetlo dana premijerno su ugledale u njezinoj kolekciji za sezonu proljeće/ljeto 2021. godine da bi ih, nekoliko godina kasnije, nudili sportski brendovi, kroz suradnje s modnim kućama i jakim dizajnerskim imenima, kao što je slučaj sa dizajnericom Sandy Liang i Salomonom ili brendom Asics i bugarskim dizajnerom Kikom Kostadinovim.

Na prvi pogled, baletne tenisice izgledaju kao suluda mješavina stilova. Balerinke su kategorizirane kao vrlo ženstvene, dok se tenisica povezuje sa streetwear univerzumom. Ukratko, suprotni svjetovi. No, ovaj hibrid može ispasti ultraatraktivan komad u pažljivo osmišljenim stajlinzima.

Uz midi suknju i vintage jaknu ili mini haljinu i najlonke u boji, baletne tenisice imaju moć podići stilski kvocijent odjevnih kombinacija u rekordnom vremenu.