modNI KLASIK

Pokušajte im odoljeti: Ovo su najljepše cvjetne haljine za proljetne dane

23.03.2024 u 07:31

Bionic
Reading

Od printa poljskog cvijeća, hrabrog uzorka velikih cvjetova ili do haljine prekrivene cvjetićima – haljine veselog i prije svega romantičnog uzorka s razlogom su omiljeni odabir u toplim mjesecima

‘Florals? For spring? Groundbreaking’, čuvena je izjava Mirande Priestley, moćne urednice modnog časopisa Runway u danas kultnom filmu ‘Vrag nosi Pradu’. Njezina izjava i ovog proljeća drži vodu, posebice kada govorimo o haljinama na kojima cvjetni uzorak tradicionalno dominira čim se približimo toploj sezoni.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Poput hvalospjeva proljeću, cvjetna haljina pokazuje se kao jedan od najjačih - i najromantičnijih - trendova tople sezone. Ne govorimo o klasičnoj haljini s cvjetnim printom jer su nove varijante stvorene da zadive i osvoje: od elegantnih i dobro proučenih aplikacija, koje dizajne čine trodimenzionalnim, do hiperrealističnih printova koji ih pretvaraju u mala umjetnička djela.

Cvjetne haljine laskave dužine midi odišu sofisticiranošću i idealan su odabir za ured ili pak dnevna događanja. Maksi varijante odlične su za ležerne dnevne izlaske, a vrlo lako mogu proći kao elegantan stajling.

S druge su strane kratke haljine s cvjetnim uzorkom kao stvorene za vruće dane u godini, posebice ako želite istaknuti noge, a veseli činjenica da proljetne kolekcije dizajnerskih i high street brendova vrve raznolikim verzijama za svačiji ukus i stil.

I dok u ormaru sigurno već imate pokoji primjerak cvjetne haljine, nikada nije kasno da osvježite garderobu još kojim upečatljivim primjerkom.

Zavirite u galeriju i inspirirajte se za pronalazak još jednog modela koji ćete obožavati nositi nakon porasta temperatura, ali i u prvim danima jeseni uz trendi čizme, baloner ili predimenzionirani sako.

  • +15
Cvjetne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

U koje cvjetne modele investirati?

Kratka cvjetna haljina

Mala crna haljina oduvijek slovi za model koji ne bi trebao nedostajati u ormaru, a ovog proljeća to se odnosi na malu bijelu haljinu cvjetnog printa, kao što su aktualnim kolekcijama dali naslutiti brendovi poput talijanskog Valentina i Copernija.

Poluprozirna cvjetna haljina

Odjevni komadi od prozirnih tkanina potvrđeni su kao jedan od najvećih trendova u toploj sezoni i kada je riječ o cvjetnim haljinama, što itekako pokazuju lookovi s modnih revija Alexander McQueena i Givenchyja.

Cvjetna midi haljina

Savršene za ljubiteljice modne klasike i chic stilističkih rješenja, cvjetne haljine dužine midi istinski su klasik jer odišu sofisticiranošću i idealan su odabir za ured ili pak dnevna događanja.

Cvjetna haljina od šifona

Nježne i lepršave, duge haljine od šifona ukrašene cvjetnim printom jedan su od najromantičnijih (i najsanjivijih) trendova ove sezone, a nose se uz trendi ravne balerinke i skupljenu kosu.