POVRATAK OTPISANIH

Izvucite ih iz ormara: Ove zahvalne hlače ponovno su 'in', a evo kako se danas nose

04.04.2024 u 12:50

Bionic
Reading

Iako su ih posljednjih sezona zasjenile neke druge siluete, suknja-hlače, odnosno hlače culotte, vrlo su praktičan hibrid koji ove sezone ponovno slovi za veliki trend

Početkom 20 stoljeća, hlače culotte kakve poznajemo danas dizajnirao je Paul Poiret, a njegovu početnu ideju nekoliko godina kasnije razradile su i modernizirale modne veličine poput Else Schiaparelli i Yves Saint Laurenta.

Suknja-hlače savršeno kombiniraju praktičnost i eleganciju, uz to su nosive s brojnim komadima što ih, u konačnici, čini zahvalnom siluetom hlača.

Iako su posljednjih sezona bivale u drugom planu, s njihovim dizajnom ponovno su se pozabavili brojni renomirani brendovi.

Talijanski Tod's, primjerice, u aktualnoj kolekciji predstavio je verzije u trendovskoj blijedo žutoj boji, kao dio kompleta utilitarističke estetike.

Brend Kenzo udahnuo im je romantičnu notu sa odgovarajućim topom peplum kroja, a posljednjih tjedana nisu im odoljele brojne dame iz svijeta slavnih uz bok poznatim ljubiteljicama mode.

Ruski supermodel, Natalia Vodianova, na posljednjem Tjednu visoke mode u Parizu, pozornost je plijenila u bijelim hlačama culotte na reviji modne kuće Schiaparelli.

Na ulicama New Yorka početkom godine, australska glumačka zvijezda Naomi Watts potvrdila je chic dojam koji lepršave hlače culotte daruju u stajlinzima.

Najpoznatija modna influencerica iz Kanade, Grece Ghanem, opredijelila se za model lila boje, vješto ga kombiniravši sa adidasovom trenirkom bordo crvene boje.

Crnogorska influencerica Mija Knežević na ulicama Pariza servirala je sofsticirano izdanje sa culotte hlačama sive boje u kombinaciji s plavom bluzom, dok je španjolska street style zvijezda Gala Gonzalez na reviji brenda Loewe u Parizu dokazala da hlače culotte savršeno pristaju trendovskoj estetici tihog luksuza.

Suknja-hlače spajaju ženstvenost suknje s udobnosti tri-četvrt hlača, a iako odlično izgledaju i s ravnim cipelama ili tenisicama, najidealnije izgledaju uz cipele s potpeticom, kako ističu brojni modni stručnjaci.