MODNI IMPERATIVI

Što se više ne nosi: Ako želite biti u trendu, ovo biste trebali izbaciti iz ormara

01.01.2019 u 16:09

Bionic
Reading

Modni trendovi danas se mijenjaju munjevitom brzinom pa ono u čemu smo se do jučer ponosno šetali najradije bismo odnijeli na reciklažu, a fotografijama u toj kombinaciji najradije zameli svaki trag

Većina nas nosi samo mali postotak svoje odjeće, a ostatak koji svi imamo u garderobi čeka neka bolja vremena - i trenutak kad će se na velika vrata vratiti na modnu scenu.

Dakako, oni koji su upućeni u modna zbivanja znaju kako se svi trendovi ciklički vraćaju u modu, no ako ste u potrazi za osvježenjem modnih kombinacija, korisno je znati koju odjeću već sad možete na neko vrijeme maknuti s najprometnijih polica u vašem ormaru.

  • +3
Vanessa Hudgens Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Modni znalci izdvojili su četiri trenda koja zasigurno neko vrijeme nećemo viđati na poznatim zaljubljenicama u modu.

Ravne krznene natikače

Vjerujemo kako će mnogi odahnuti kad vide da je ovaj omraženi trend na izdisaju. Radi se o ravnim natikačama ispunjenima krznom koje su oduševile slavne fashionistice poput sestara Hadid, Kylie Jenner, kao i glumice Dakotu Johnson i Vanessu Hudgens. Modni stručnjaci kažu da umjesto njih radije nosite 'obične' natikače s malom kitten ili udobnom blok petom. 'Nemojte misliti da ne volim natikače, ali ravni modeli s krznenim punjenjem pokazali su kao vrlo nepraktični s obzirom na iznenadne londonske kiše. Radije se držim običnih natikača s udobnom petom', kaže modna urednica Maxine Eggenberger.

Top s otvorenim ramenima

Ovdje se ne misli na potpuno otvorena ramena, tzv. izrez Bardot koji je već neko vrijeme u fokusu modnih ovisnica, ili ultrapopularni lađa izrez, koji obožava nova modna ikona Meghan Markle. Modeli topova ili džempera koji imaju otvore samo za ramena s V ili okruglim izrezom polako gube utrku pa ih slobodno možete na neko vrijeme staviti na dno ormara. Umjesto toga odlučite se za oversized džemper nadahnut sveprisutnim trendom geek chica. 'Modeli s golim ramenima imali su svoj trenutak slave i više nisu in', objašnjava modna urednica Joy Montgomery.

Metalic tkanine

Iako su unazad nekoliko sezona bile apsolutni hit, tkanine srebrnog ili zlatnog sjaja poput alu folije više nisu nimalo in. Umjesto toga, radije potražite one šljokičaste, po mogućnosti višebojne, kojima nikad ne možete pogriješiti, savjetuju modni znalci. 'Šljokičaste tkanine, posebno one u kombinaciji nekoliko boja, dominirat će u narednim sezonama pa ćemo ih viđati i na rubovima topova, košulja ili traperica', savjetuje Isabel Mundigo-Moore.

  • +2
Anne Hathaway Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Choker ogrlice

Iako smo choker ogrlice viđali na mnogim poznatim fashionisticama, modni stručnjaci im predviđaju ne tako blistavu budućnost. Dakako, klasični modeli od plemenitih materijala ili oni optočeni biserima ili draguljima bit će uvijek u modi, no trendovske modele poput ogrlica od tankih kožnih vrpci ili onih nadahnutih gothic stilom slobodno možete pospremiti na dno ormara. Ako ste u potrazi za novim trendi modnim detaljima, nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za jednako efektne špangice optočene npr. sitnim biserima ili kamenčićima, kakve će biti must have ove sezone. Riječ je o modnom dodatku pristupačne cijene koji će začiniti svaki stajling.

  • +7
Choker ogrlice Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras