500 PRIJAVA

UPI-2M u finalu Svjetskog festivala arhitekture

03.08.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Poslovna građevina NOVIstipić zagrebačke projektantske tvrtke UPI-2M uvrštena je među ovogodišnje finaliste Svjetskog festivala arhitekture, koji će se u studenome održati u Barceloni

Tvrtka UPI-2M priopćila je da je kao jedini kandidat iz Hrvatske izabrana u veliko finale prestižnog arhitektonskog festivala u kategoriji Poslovne zgrade.

Na treći Svjetski festival arhitekture ove je godine pristiglo više od 500 prijava iz 61 zemlje diljem svijeta.

NOVIstipić poslovna je građevina nastala kao aneks postojeće poslovno-izložbene građevine STIPIĆ INTERART. Završena je početkom 2010. godine, a specifičnosti njezina dizajna očituju se u 'namjenskim modulima koji tvore kompleksnu i kompaktnu kompoziciju, uporabljajući 100-postotne kapaciteta parcele u okviru urbanističkih odrednica'.

Svi finalisti koji su se našli u utrci za laskavu titulu najbolje građevine u prijavljenoj kategoriji predstavit će se 10-minutnom prezentacijom pred festivalskom publikom i međunarodnim žirijem kojega i ove godine čine ugledna imena svjetske arhitekture, poput Arate Isozakija, Barryja Bergdolla, Johna Patkaua i drugih.

Prijavljeni projekti bit će izloženi u galeriji Festivala, otvorenoj za sve posjetitelje i sudionike. Osim odabira i proglašenja pobjednika svake pojedine kategorije, zadnjeg dana Festivala priredit će se i svečano proglašenje pobjednika za glavnu nagradu Festivala - Građevina godine 2010. za koju će se natjecati svi pobjednici iz kategorija ostvarenih projekata.

UPI-2M je na prošlogodišnjem Svjetskom festivalu arhitekture izabran u finale s dva projekta u tri kategorije, od kojih je s Arenom Zagreb odnio pobjedu u kategoriji Najbolji dizajn konstrukcije.

Projektantska tvrtka UPI-2M specijalizirana je za arhitektonsko projektiranje, projektiranje konstrukcija, konzalting i dizajn. U svom opusu ima brojne projekte i koncepte iz javnog, komercijalnog, poslovnog, stambenog, urbanističkog i ostalih sektora. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, a trenutačno radi na nekoliko većih projekata.