HRVATSKI CENTAR ZA DRAMSKI ODGOJ

Učilište ZKM-a dobilo nagradu za doprinos dramskom i kazališnom odgoju

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 11.01.2018 09:54
  • Objavljeno 11.01.2018 u 09:54
Zagrebačko kazalište mladih

Zagrebačko kazalište mladih

Izvor: Promo fotografije / Autor: ZKM

Hrvatski centar za dramski odgoj dodijelio je nagrade i priznanja za doprinos dramskom i kazališnom odgoju za 2017., a među dobitnicima je i Učilište Zagrebačkog kazališta mladih

Povjerenstvo Centra u kojem su dramski pedagog iz Pule Aleksandar Bančić, dramski umjetnik i dramski pedagog iz Siska Nebojša Borojević i dramski pedagog iz Zagreba Vlado Krušić razmotrilo je nominacije za proteklu godinu i odlučilo dodijeliti nagrade i priznanja u nekoliko kategorija.

Iva Gruić, dramaturginja, sveučilišna profesorica i dramska pedagoginja iz Zagreba, dobitnica je Nagrade za trajan doprinos afirmiranju i razvoju dramskopedagoške struke u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim pedagoškim i znanstvenim radom te pokretanjem prvog dramskopedagoškog simpozija i Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Zvjezdana Čagalj, profesorica predškolskog odgoja, dramska pedagoginja i istaknuta pjesnikinja iz Splita, dobila je Nagradu za trajan doprinos razvoju dramskoga odgoja u Hrvatskoj ostvaren dugogodišnjim dramskim odgojnim radom s djecom predškolske dobi, unapređivanjem odgojiteljske struke edukacijskim programima namijenjenih obogaćivanju odgojiteljskog rada metodama dramske pedagogije te aktivnim promicanjem dramskoga odgoja u lokalnoj i široj zajednici.

Učilištu Zagrebačkog kazališta mladih dodijeljena je Nagrada za trajan doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj ostvaren tijekom 70 godina djelovanja.

Irena Hlupić-Rašo, dramska pedagoginja iz Bjelovara, dobila je Nagradu za izniman doprinos razvoju dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj i vlastitoj sredini ostvaren uspostavom sjedišta Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ-a u Bjelovaru te stalnom brigom oko njegove kvalitetne organizacije.

Povjerenstvo je dodijelilo i dva priznanja - Jasmina Žiljak Ilinčić, dramska pedagoginja i glumica iz Splita, ponijela je Priznanje za uspješan stvaralački i stručni dramski odgojni rad u lokalnoj zajednici, dok je Gradskom kazalištu Beli Manastir dodijeljeno Priznanje za uspješan stvaralački i odgojni kazališni rad u lokalnoj zajednici.

Nagrade i priznanja bit će uručene dobitnicima 13. siječnja na svečanosti u okviru godišnjeg sabora HCDO-a koji se održava u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu, izvijestilo je Predsjedništvo Hrvatskog centra za dramski odgoj.

U svrhu poticanja i promicanja dramskog i kazališnog odgoja Hrvatski centar za dramski odgoj od 2009. dodjeljuje nagrade i priznanja za doprinos dramskom i kazališnom odgoju, kojima je, u nekoliko kategorija, dosad nagrađen niz hrvatskih te inozemnih dramskih i kazališnih pedagoga, dramskih studija, kazališta te drugih srodnih udruga i organizacija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi