od 8. rujna

U Poreču najavljen Festival pročitanih knjiga BOOKtiga

02.09.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Ovogodišnji 15. međunarodni festival pročitanih knjiga BOOKtiga i sajam rabljenih knjiga BOOKtižin otvara se u četvrtak 8. rujna u organizaciji gradske knjižnice Poreč, a svi će ljubitelji pisane riječi moći kupiti donirane knjige po simboličnoj cijeni od deset kuna

Prihodi od prodaje knjiga na sajmu BOOKtižin i ove će se godine usmjeriti na nove projekte porečke knjižnice, a bogatu ponudu rabljenih knjiga upotpunit će i zanimljiva ponuda vrijednih izdanja antikvarijata iz Ljubljane, Kopra, Rijeke i Zagreba, i to po prigodnim cijenama, te programski dio Festivala kroz književna druženja s renomiranim imenima hrvatske kulturne scene.

Prvi gost ovogodišnje BOOKtige je Slavko Sobin ,kazališni, televizijski i filmski glumac koji u Poreč donosi "Šapice", poučnu priču o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih, o važnim stvarima koje treba naučiti dok smo još mali. Nakon velikog uspjeha prve slikovnice "Šapice", objavljene su još dvije koje donose nove priče neodoljive pseće družine, a autor će posjetitelje upoznati sa svim njihovim avanturama u četvrtak u 12 sati u parku Matije Gupca.

U suradnji s antikvarijatima Glavan iz Ljubljane i Mali neboder iz Rijeke, porečka knjižnica šestu godinu zaredom organizira “Sat za kolekcionare”, u četvrtak, 8. rujna i u petak, 9. rujna kada se pozivaju svi zainteresirani građani koji u kućnim bibliotekama posjeduju stare knjige, a zanima ih procjena ili otkup primjerka vrijednih izdanja, da posjete BOOKtižin gdje ih čekaju stručnjaci antikvari.

Dobitnica Nagrade BOOKtiga ove je godine Ivana Bodrožić, autorica knjige "Sinovi, kćeri", najčitanijega romana u istarskim knjižnicama u 2021. godini, a nagrada će joj biti uručena u četvrtak u porečkoj gradskoj knjižnici.

Inače, kako najavljuju iz porečke gradske knjižnice BOOKtiga donosi brojna događanja za sve generacije, a koncept i vizualni identitet potpisuje Studio Sonda. Ove se godine konceptom ukazuje na raznolikost i autentičnost naslova svojstvenih festivalu rabljenih knjiga, a BOOKtiga s BOOKtižinom to već petnaestu godinu zaredom promiče. Na BOOKtižinu svatko može pronaći knjige koje ga zanimaju: slikovnice, beletristiku, knjige o kuharstvu, dizajnu, mitologiji, ekonomiji te iz bilo kojeg drugog stručnog područja, najavljuju organizatori.