trajat će do 10. rujna

U petak počinje drugi dio 13. Ljetnih noći Teatra EXIT

30.08.2022 u 18:23

Bionic
Reading

U petak 2. rujna počinje drugi dio Ljetnih noći Teatra EXIT koji će trajati sve do 10. rujna, a predstave ponovno možete pogledati na više različitih lokacija

Na predivnoj krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, usred Parka Ribnjak, možete pogledati tri hit predstave; Kako misliš mene nema?! s kojom otvaramo program drugog dijela, SHAKEspeare na EXIT koja će igrati u dva termina, u subotu 3. rujna i u petak 9. rujna, te Realiste koji su na rasporedu u četvrtak 8. rujna Sve predstave počinju u 20 sati, navodi se u priopćenju.

Kao i u prvome djelu Ljetnih noći najmlađi će moći pogledati predstavu za djecu I drvo je bilo sretno u režiji Renea Medvešeka koja će igrati u dvorani Centra mladih Ribnjak u subotu 3. rujna u 10 sati.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT publika će ponovno moći uživati u malom radiofonijskom - remek djelu Pavlice Bajsić Brazzoduro; Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) koja će igrati 5.9. u 20h u Mjesnom odboru u Voćarskoj 71. Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) predstava je koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su, tada vrlo popularne radio drame, išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Zadivljena, a ponekad i sumnjičava publika tih se večeri okupljala oko radioaparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući, a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet. Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, “malim ljudima unutar radijske kutije”, Hoerspiel na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije. Ova izvedba je, uz malu izložbu knjiga i albuma, posvećena preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru, glazbeniku, radijskom autoru i prijatelju Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.

Program zatvaramo komedijom GospOUdinNOUbadi Saše Anočića koja će biti izvedena 10. rujna u 20 sati u Teatru EXIT.