ne podnosi kritike

Trump blokirao Stephena Kinga na Twitteru, King poručio da se sada može i ubiti

14.06.2017 u 11:38

Bionic
Reading

'Blokiran! Osuđen na egzistencijalnu pustoš Beztrumpizma!', objavio je slavni američki pisac horora Stephen King nakon što je ustvrdio da mu je američki predsjednik onemogućio pristup svojim objavama na poznatoj društvenoj mreži

'Trump me blokirao, ne mogu mu više čitati tweetove. Možda ću se zato morati i ubiti', napisao je Stephen King nakon što je shvatio da mu ne stižu predsjednikove objave na Twitteru.

Američki je majstor horora najprije mislio da se radi o nečijoj šali, ali je uskoro od magazina Time dobio potvrdu da je zaista u pitanju blokada. Javila mu se i spisateljica J.K. Rowling, govoreći kako ona još uvijek nije blokirana i da je svakako spremna kolegi piscu priskočiti u pomoć te mu ubuduće proslijeđivati Trumpove tweetove.

I Rowling i King na svojim Twitterima redovito kritiziraju novog američkog predsjednika. King je tako prije nekoliko dana Trumpov kabinet usporedio s 'poslijediplomskim studijem za uvlačenje u šupak', a dotaknuo se i Ivanke, komentirajući kako bi, da je odrasla na farmi, vrlo dobro znala kako njezin otac sada 'žanje što je i posijao'.

Trump je zbog tweeta o njegovom posjeti papi nedavno blokirao i glazbenicu Holly O'Reilly čiji je slučaj pokrenuo pravnu raspravu o tome smije li predsjednik pojedincima onemogućavati uvid u njegove objave na Twitteru, budući da ih mnogi doživljavaju kao službene izjave.