KOMEDIJA

'Sve o ženama' Mire Gavrana premijerno u novoj režiji Mladene Gavran

21.02.2018 u 10:50

Bionic
Reading

Komedija 'Sve o ženama' Mire Gavrana, najizvođeniji kazališni tekst tog istaknutog dramatičara i romanopisca, nakon pedeset premijernih izvedbi diljem svijeta dobiva još jednu hrvatsku kazališnu inačicu, u srijedu 21. veljače u Maloj dvorani Lisinski u Zagrebu, čiju režiju potpisuje Mladena Gavran

Kako se ističe u najavi, nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza koje su imale više od 700 tisuća gledatelja diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa  i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea… komedija 'Sve o ženama' ponovo se igra u Hrvatskoj. 

Predstavu režira glumica i organizacijska voditeljica Teatra Gavran, Mladena Gavran, koja je glumila u praizvedbi 2000. godine.

U novoj izvedbi predstave u kojoj tri glumice igraju po pet različitih uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću glume Lana Gojak, Kristina Krepela i Mirela Videk Hranjec/Katarina Arbanas.

  • +2
Predstave Teatra Gavran Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Kostime i šminku kreira Iva Šimunović Lisak, za scenu je zadužena Eda Tutić, izbor glazbe i oblikovanje tona povjereno je Nevenu Zebiću, a svjetlo oblikuje Mario Vnučec. Koreografiju pokreta osmišljava Tihana Strmečki, a koreografiju mačevanja Jakov Gavran.

Predstava je najavljena kao dinamična, zabavna i dirljiva priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

  • +5
Pretpremijera predstave Teatra Gavran "Sve o ženama" Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

'Provjerite što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću kroz pet različitih priča, vodeći vas, uz pomoć atraktivnih glumačkih transformacija, prema neodoljivoj kazališnoj čaroliji', poručuju iz Teatra Gavran.