TEATAR &TD

Strip, foto izložba i performans uz Mrleta

03.02.2014 u 16:36

  • +2

Babilon i Nina Đurđević

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nina Đurđević/Teatar &td

Bionic
Reading

Tomislav Zajec i Nina Đurđević predstavljaju knjigu pod nazivom 'Odlasci' 6. veljače u Teatru&TD, s početkom u 19 sati. Predstavljanje će popratiti i izložba fotografija umjetnice Nine Đurđević, a istog dana otvara se i zanimljiva izložba Danijela Žeželja pod nazivom 'Babylon'

Iste večeri bit će otvorena izložba 'Babilon' umjetnika Danijela Žeželja, koja će se održati u Galeriji SC s početkom u 20 sati.

Otvaranje će popratiti performans naziva 'ZOO/slikanje uživo + glazba uživo/' koji će izvesti Danijel Žeželj, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.

Danijel Žeželj, slikar, ilustrator i strip autor međunarodnog ugleda zagrebačkoj će publici predstaviti projekt 'Brooklyn Babylon', grafičku novelu popraćenu multimedijskim performansom.

Žeželjovi snažni crno-bijeli crteži nerijetko su obilježeni egzistencijalnom tematikom, a njegove romane bez riječi karakteriziraju elementi društvene kritike, ali i naracija na tragu fantastičnoga. 'Babylon' donosi priču o gradnji najviše građevine na svijetu u Brooklynu, metropoli budućnosti.

Tesar Lev rastrgan je između vlastite ambicije i osjećaja prema zajednici kada dobije narudžbu da sagradi vrtuljak na samom vrhu građevine, zbog čije su gradnje dijelovi njegova grada sravnjeni sa zemljom, a njegovi sugrađani ostali bez krova nad glavom.

Izložba će biti otvorena do 22. veljače.