NA INTERLIBERU

Stiže luksuzno izdanje Hobita

13.11.2013 u 09:35

Bionic
Reading

Nakladnička kuća Algoritam u svome će prostoru na sajmu Interliber, od 12. do 17. studenoga, odati posebnu počast nedavno preminulom dugogodišnjem kolegi, prevoditelju, uredniku i prijatelju Zlatku Crnkoviću. Povodom dva desetljeća objavljivanja njegova prijevoda 'Hobita', jednog od početnih naslova Algoritmove naklade, u subotu, 16. studenoga u 16 sati bit će predstavljeno luksuzno izdanje tog teksta, knjiga 'Anotirani Hobit'

Zlatko Crnković surađivao je s Algoritmom više od deset godina, preveo desetak naslova i uredio ih preko šezdeset. Objavljivao je svjetske književne hitove, djela poznatih i manje poznatih stranih i domaćih autora, dobitnike svjetskih književnih nagrada, ispunjavajući police naših biblioteka lijepom književnom riječju.

Naslovi koje je uredio u biblioteci 'Zlatko Crnković vam predstavlja' dobit će posebno mjesto unutar Algoritmova prostora na Interliberu.

U suradnji s Almarenskom družinom, udrugom poklonika djela J. R. R. Tolkiena 'Anotirani Hobit' bit će predstavljen čitanjem ulomaka iz Crnkovićeva hrvatskog prijevoda, te prisjećanjem na dane u kojima se stvarao prvi hrvatski prijevod ovog klasika. 'Anotirani Hobit' donosi stotine bilježaka posvećenih tekstualnoj povijesti djela, Tolkienovim uzorima iz baštine bajki i legendi te desetke ilustracija nastalih diljem svijeta, uz prikaz Tolkienova života i stvaranja Hobita.

Sva ta popratna građa djelo je Douglasa A. Andersona, a preveo ju je Vladimir Cvetković Sever, koji će predstaviti knjigu zajedno s Nevenom Antičevićem, urednikom i suprevoditeljem izvornog Hobita