GALERIJA 'SLAVKO KOPAČ'

Slikarice Ivana Puljić i Andrea Musa predstavile izložbu 'Paralelne stvarnosti'

06.04.2018 u 22:42

Bionic
Reading

U Galeriji 'Slavko Kopač' u Vinkovcima u petak navečer je otvorena zajednička izložba slika splitskih akademskih slikarica Ivane Puljić i Andree Musa 'Paralelne stvarnosti' na kojoj se vinkovačkoj publici prva predstavila s 15 radova u tehnici voska na drvu, a druga sa šest akrila na platnu, a u zajedničkom istraživanju svijeta i vremena u kojem živimo.

Otvarajući izložbu kustos vinkovačke galerije Ivica Belamarić naglasio je da je '…centralni medij ove serije slika virtualni prostor i stvarnost koju živimo kroz svijet digitalne komunikacije i društvenih mreža u stvaralaštvu Puljić, te priroda u koju čovjek odlazi da se poveže sa samim sobom i resetira vlastiti sustav na osnovne postavke u slikama Muse'. Belamarić je, među ostalim, ocijenio da u današnje vrijeme i jedan i drugi prostor imaju svoju ulogu u formiranju osobnih povijesti pa zaslužuju i podjednaku pažnju.

Ivana Puljić diplomirala je slikarstvo u talijanskoj Accademia di Belle Arti u Rimu, dobitnica je više nagrada i priznanja, među kojima i prve nagrade za slikarstvo Espressioni na natječaju slikarstva, fotografije i kazališta „Identitet metropole“ u Rimu (2004). Realizirala je brojne samostalne i skupne izložbe, a bila je i na sajmu ekološke osviještenosti Art Ambijente u Rimu (2009) s radovima, prezentirajući inovativnu tehniku voska na drvu kojom se bavi od 1998. godine otkrivajući razne mogućnosti tehnike voska. Bavi se i restauracijom, scenografijom te umjetničkom fotografijom.

Andrea Musa slikarstvo je diplomirala na baselskoj Assenza akademiji 2002. godine, dobitnica je niza nagrada i priznanja među kojima su dvije prve nagrada za grafički dizajn i vizualne komunikacije (Projekt DURH 1998., Hypo Jazz Festival Split 2000.), nagrade Iva Vraneković na IV. Bijenalu slikarstva u Zagrebu (2017) i drugih.

Predstavljala je Hrvatsku na Međunarodnom biennalu suvremene umjetnosti u Firenci (2003), u UN-u u New Yorku (2006) kao i na Jordan Festival u Ammanu na poziv Ministarstva kulture Kraljevine Jordan (2009). Članica je i jedna od osnivačica međunarodne umjetničke grupe Connecting-Art koja uključuje umjetnike iz Francuske, Grčke, Sjeverne Irske, SAD-a, Jordana, Senegala, Egipta, Brazila i Hrvatske.

Vinkovačke publika izložbu 'Paralelne stvarnosti' u Galeriji 'Slavko Kopač' moći će pogledati u sljedeća dva tjedna.