DUGOVI OSTALI

Propali izdavač hrvatskog Rolling Stonea briše se iz sudskog registra

25.08.2016 u 14:11

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu zaključio je stečajni postupak nad tvrtkom S 3 Mediji - izdavačem ugašenog hrvatskog izdanja časopisa Rolling Stone te će nakon pravomoćnosti tog rješenja tvrtka s više od 497.000 kuna duga biti brisana iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa iz veljače kojim su pozvani vjerovnici S 3 Medija da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, ali i direktor S 3 Medija Antun (Toni) Moškov da u roku od petnaest dana preda ovjeren popis imovina i obveze svoje tvrtke.

Pokušaji zastupnika te tvrtke, ali i jednog od vjerovnika, za pokretanjem redovnog stečajnog postupka sud je odbio jer nitko od njih nije platio čak ni minimalni iznos za pokriće troškova postupka.

Problemi hrvatskog izdavača Rolling Stonea javnosti su postali poznati u srpnju prošle godine kada taj časopis nije izašao na kioske jer su novinari, lektori i prevoditelji odbili predati završeni broj zbog neisplaćenih plaća i honorara. Prema njihovim tvrdnjama, ukupni neto dug za petnaestak ljudi iznosio je između 300 i 400 tisuća kuna, honorarni suradnici isticali su kako su posljednji novac dobili su za broj objavljen u kolovozu 2014., a zaposleni da su primili posljednju plaću u prosincu te godine.

Zbog toga je i Mirela Remi Priselac, pjevačica grupe Elemental koja je i prevodila tekstove za hrvatsko izdanje Rolling Stonea, u listopadu prošle godine optužila Moškova za prevaru, ustvrdivši da joj duguje novac za deset mjeseci prijevoda za njegov magazin te je najavila tužbu.

Moškov je tada za Hinu kazao da ni približno nisu točni navodi o ukupnom dugu suradnicima u iznosu od 300 do 400 tisuća kuna, ali da 'nema potrebu iznositi poslovne podatke'. Ubrzo nakon toga, potvrdio je da je izgubio licencu za izdavanje tog magazine, ali i za online platformu kao i društvene mreže zajedničkog imena Rolling Stone Hrvatska te je podnio prijedlog za pokretanje stečaja. Hrvatsko izdanje Rolling Stonea izašlo je u listopadu 2013., a tiskano izdanje na tržištu je opstalo nepune dvije godine.