TUŽNA VIJEST

Preminuo skladatelj Igor Savin: 'Otišao je strašan lik, muzičar, pijanist, skladatelj...'

17.03.2024 u 20:30

Bionic
Reading

U 78. godini života preminuo je klavirist, klavijaturist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin, a vijest o smrti na svom je Facebook profilu objavio glazbenik Đelo Jusić jr.

'Otišao je Igor Savin ... Strašan lik, muzičar, pijanist, vibrafonist, skladatelj, aranžer, ton majstor... Nedavno smo se čuli vezano za jedan projekt i nevjerovatno dugo pričali na telefon o glazbi, brodovima, moru... sigurno 45 minuta... I naravno dogovarali kavu za nastavaka... Na žalost, kava je ostala zauvijek nepopijena... Ljudi, iskoristite svaki trenutak, nađite vremena za kave, druženja... jer dođe taj dan kad vam bude žao što ste vrijeme posvetili nekim nevažnim stvarima... Dragi Igore, počivaj u miru Božjem Obitelji najiskrenija sućut...'

Tim se riječima od prijatelja oprostio glazbenik Đelo Jusić jr. i iznenadio mnoge do kojih još uvijek nije stigla vijest o smrti Igora Savina.

Ovaj glazbenik bio je inače jedan od prvih hrvatskih polaznika prestižnog američkog učilišta za suvremenu glazbenu industriju, Berklee College of Music u Bostonu, a tamo je studirao harmoniju, improvizaciju i skladanje. Svoj prvi jazz sastav osnovao je sa samo 18 godina, a svirao je klavir i vibrafon u simfonijskim, studijskim i festivalskim orkestrima te u Big bandu HRT-a.

Bio je autor glazbe za mnogobrojne filmove, a prije godinu dana na Facebooku se pohvalio kako je njegova glazba korištena u južnokorejskom filmu 'Cathy'.

Sa saksofonistom Željkom Kovačevićem osnovao je duo Modo Novo s kojim je svirao u Hrvatskoj i inozemstvu, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja.