U 75. godini života

Preminuo frontmen grupe Raspberries, autor pjesme 'Hungry Eyes' iz 'Prljavog plesa'

12.03.2024 u 10:28

Bionic
Reading

Američki kantautor i bivši frontmen grupe Raspberries, Eric Carmen umro je u dobi od 75 godina, objavila je njegova supruga Amy

Proslavio se s pop grupom Raspberries prije nego što se etablirao kao solo izvođač. 'Hungry Eyes', jedan od njegovih velikih solo hitova, korišten je u kultnome filmskom klasiku Prljavi ples iz 1987. godine.

'Naš voljeni i talentirani Eric preminuo je u snu tijekom vikenda', napisala je na pjevačevoj službenoj internetskoj stranici njegova supruga. 'Veliku mu je radost donijelo saznanje da je njegova glazba dirnula mnoge i da će biti njegova trajna ostavština.'

Objavu je završila citatom: 'važna je samo ljubav... vjernost zauvijek' s njegova solo albuma Boats Against The Current iz 1977. godine.

Pjevač rođen u Ohiju suosnivač je Raspberriesa ranih sedamdesetih zajedno s Jimom Bonfantijem i Wallyjem Brysonom, kojima se kasnije pridružio Dave Smalley, a nakon odlaska Johna Aleksica. Nakon četiri zajednička albuma bend se raspao 1975., a Carmen je tada započeo solo karijeru.

Izvor: Društvene mreže

Publika ga najviše pamti po solo pjesmi 'All By Myself', koja je kasnije u obradi postala jedan od najpoznatijih hitova kanadske pjevačice Celine Dion. I taj je njegov hit iskorišten u uvodnoj sceni filma Dnevnik Bridget Jones. Kao tekstopisac Carmen je poznat po hitovima poput 'Almost Paradise' iz filma Footloose, kao i 'Never Gonna Fall In Love Again' i 'Make Me Lose Control'.