DO 7. SRPNJA

Preko 40 programa s 22 radionice: U Rijeci otvoreno novo izdanje Dječjeg festivala Tobogan

24.06.2021 u 23:48

Bionic
Reading

Peto izdanje Dječjeg festivala Tobogan u Rijeci otvoreno je ispred Dječje kuće u kvartu kulture Benčić, a tijekom festivala bit će, među ostalim, organiziran niz radionica na kojima će djeca imati priliku kreativno se izražavat

Festival će se odvijati prvi put u novoizgrađenoj Dječjoj kući, a trajat će do 7. srpnja. Odvija se s idejom priređivanja aktivnih ferija za djecu, a nastao je u okviru projekta Europske prijestolnice kulture, kao dio programskog pravca Dječja kuća.

Program Tobogana osmišljavaju četiri gradske ustanove u kulturi, Art-kino, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Donosi preko 40 programa s 22 radionice, šest vođenih šetnji Rijekom, gaming turnir, dvije pričaonice, filmske projekcije, lutkarske predstave i druga događanja.

  • +5
Otvorenje 5. izdanja Dječjeg festivala Tobogan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Središnji element festivala su radionice na kojima djeca mogu učiti izrađivati stripove, lutke, rukotvorine, sudjelovati u radionicama dizajniranja, kreativnog pisanja, stvaranja filma, crtanja, fotografiranja i drugog.

Festival se održava uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera.