5. i 6. travnja

Predstava 'Važnije polovice' ponovno igra u Zagrebu

19.03.2024 u 15:24

Bionic
Reading

Hit predstava koja progovara o paradoksalnoj svakodnevici milenijalaca iz perspektive dva sasvim različita ženska lika ponovno igra u Zagrebu

Duo drama Važnije polovice, autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović, 2019. publiku je osvajala svojom beskompromisnošću i humorom istisnutim iz bilježenja crtica razgovora te prepiski u inboxu nenamjerno svedenih na izvješća o stanju računa na mailu, uspoređivanja s prijateljima i kolegama, male i grandiozne planove koji se stvaraju i brišu brzinom fejsbučnih statusa te uzdisanja između ugode i anksioznosti.

I dalje propitujući u čemu leži recept za sigurnu egzistenciju i sreću, predstava će ponovno igrati 5. i 6. travnja u Studiju Exit (Gundulićeva 37/1) s početkom u 21 sat.

Nastala u produkciji Teatra Mašina igre, a u izvedbi višestruko nagrađivane Judite Franković Brdar i Paole Slavice, kojoj je to ujedno bio i prvi režijski pothvat, ova duhovita feel good predstava skrojena je od naizmjeničnih ispovjedi dviju prijateljica čiji je odnos, uslijed izbora različitih životnih pravaca, izgubio svoj nekadašnji intenzitet. Jedna je postala majka, dok druga živi sama. Međutim, sličnosti među njima vremenom nisu isparile i sve su očitije, a sijeku se u fiksnom terminu druženja – srijedom.

Važnije polovice izvedba je potkovana mješavinom fikcije i dokumentarizma, ali ponajviše sadržajima dugogodišnjeg prijateljstva kako između autorica teksta, tako i glumica koje su fragmentima zajedničkih 'ženskih' iskustava nepretencioznom i humorom obilježenom motivu prijateljstva dale psihoterapeutski učinak.