TREĆE IZDANJE

Počinje zagrebački Design District, evo što ne smijete propustiti

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 14.06.2018 10:57
  • Objavljeno 14.06.2018 u 10:57
Design District Zagreb

Design District Zagreb

Izvor: Društvene mreže / Autor: Marija Gašparović i Igor Dugandžić-Cigo

Treće izdanje festivala Design District Zagreb održava se od 14. do 17. lipnja u četvrti oko Martićeve ulice, s odabranim projektima na temu Lokalni putevi, od kojih se neki prvi put predstavljaju u Zagrebu i Hrvatskoj. Naglasak sadržaja je na kvalitetnim i poticajnim autorskim projektima koji pružaju nova gledišta i scenarije razvoja, najavljuju organizatori

U najvećoj mjeri do sada oživljava se prostor napuštene Stare vojne bolnice u Vlaškoj, zahvaljujući središnjim izložbenim, predavačkim i performativnim programima Lokalni putevi i Reboot, s 50-ak sudionika, poručuju iz DDZ-a dodajući da posjetitelje očekuje ispreplitanje videa i filma, grafike i stripa, fotografije, dizajna, arhitekture i urbanizma te različitih multidisciplinarnih istraživačkih projekata. Također, predstavljaju se ključni proizvodi ili kolekcije odabranih dizajn-brendova regije: Rex-Kralj (SLO), Zanat (BiH), Mitja (SLO), Prostoria (HR), Regeneracija (HR), Element (HR), Artisan (BiH), Gazzda (BiH), Grupa (HR), Vau (HR), Nunc (Slavonika, HR) i Owl (HR).

Ratkajev prolaz ponovno postaje dnevni boravak festivala, a ugošćuje novi DDZ Market s omiljenim lokalnim i socijalno-poduzetničkim projektima.

  • +22
  • +19

Design District Zagreb

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Od privremenih prostornih intervencija organizatori ističu Baustellu, zelenu instalaciju za druženje i odmor izgrađenu od čeličnih građevinskih skela te prekrivenu biljno-cvjetnim pokrovom. Tu je i privremena instalacija Space Invader, eksperimentalna kompozicija za sjedenje i dokolicu koja će afirmirati jedan tajni urbani kutak dizajn distrikta.

Velik dio festivala uvijek je i Booksa u parku, sa sajmom malih izdavača, Škrabicom, predstavljanjima knjiga, razgovorima i čitaonicama.

Radionica Hacking IKEA, vođena temom Ravnopravnost je bolja za sve, predstavit će redizajnirane ili prenamijenjene proizvode u prostoru Stare vojne bolnice, kojima će doprinijeti njegovanju kulture ravnopravnosti kod kuće.

ORIS Kuća arhitekture nudi arhitektonska vodstva kroz kvart, a Hrvatska narodna banka ponovno otvara vrata za razgledavanje Okrugle dvorane, glavne prostorije nekadašnje Zagrebačke burze za robu i vrednote.

U filmskom programu gostuju Dani hrvatskog filma i Kinoklub Zagreb te Motovun Film Festival sa svojom tajnom projekcijom.

Glazbeni program čine koncerti Mayalesa, U pol' 9 kod sabe, Ljetnog kina, Roof top trija i dark-pop atrakcije Side-Project, a DJ-i su DJ M.i.l.e. i DJ Borovich.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!