BANDIĆ OBJASNIO:

'Plesni centar ostaje u Ilici, ali se pripaja ZKM-u'

25.04.2016 u 09:38

Bionic
Reading

Zbog racionalizacije poslovanja Zagrebački plesni centar pripojit će se Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), najavio je u nedjelju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kazavši da sadržajno Plesni centar 'može biti samo bolji'

Na pitanje novinara je li potpisao da prostor Plesnog centra u Ilici 'ide Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM)', Bandić je odgovorio da to nije točno jer Plesni centar 'ne ide nigdje iz Ilice'.

Istaknuo je kako racionalizacijom poslovanja idu pripojiti ZKM-u Plesni centar, a da njegov sadržaj može biti samo bolji.

'Ne ide ZKM-u prostor Plesnog centra u Ilici, nego racionaliziranjem poslovanja idemo pripojiti ZKM-u Plesni centar i ništa se drugo neće dogoditi. Sadržaj ostaje, sve ostaje na svom mjestu. Nigdje ne ide iz Ilice i sadržaj može biti samo bolji', rekao je Bandić, dodavši da koliko on zna ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović radi taj posao najbolje u Hrvatskoj.

'Prema tome, pustite gospođi da radi svoj posao, ono što najbolje zna', kazao je Bandić, napomenuvši da je Abramović 'izvorno iz tog (plesnog) faha. Imamo sreću', istaknuo je Bandić u zagrebačkom naselju Peščenica, gdje je u Kozari putevima posjetio romsku deseteročlanu obitelj.

Ravanteljica ZKM-a Snježana Abramović Milković plesačica je suvremenog plesa, koreografkinja i kulturna menadžerica. Završila je Školu za balet i ritmiku Ana Maletić u Zagrebu, i diplomirala eksperimentalnu biologiju na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Do 2004. profesionalno je plesala u Zagrebačkom plesnom ansamblu u zapaženim predstavama suvremenog plesa, a od 1992. do 2014. bila je i umjetnička voditeljica te renomirane umjetničke organizacije. Repertoarno je profilirala Zagrebački plesni ansambl i pokrenula brojne međunarodne koprodukcije. Surađujući s priznatim domaćim i stranim umjetnicima, ansambl je pod njezinim umjetničkim vodstvom ostvario dvadeset dvije cjelovečernje predstave i više od petnaest koprodukcija te gostovao u brojnim svjetskim kazalištima i na renomiranim međunarodnim festivalima.