'terapijska seansa'

'Personal Guru' Jerka Marčića premijerno u Uraniji: riječ je o multimedijalnom performansu koji se izvodi za jednog posjetitelja

  • Autor: V. Ba. / Hina
  • Zadnja izmjena 01.12.2021 12:18
  • Objavljeno 01.12.2021 u 12:18
Glumac Jerko Marčić

Glumac Jerko Marčić

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Predstava se izvodi 4. i 5. prosinca u polusatnim terminima od 17 do 20,30 sati

Multimedijalni performans 'Personal guru', autorski projekt glumca i autora Jerka Marčića realiziran u suradnji s redateljem Sašom Božićem, premijerno će biti predstavljen 4. i 5. prosinca u Uraniji - prostoru kreacije u sklopu festivala Dance.INN.

'Personal guru' multimedijalni je performans na granici između interaktivnog happeninga, žive instalacije i kazališta, a izvodi se za jednog posjetitelja/icu. Preuzimajući za svoj okvir obrazac terapijske seanse, projekt propituje iscjeljujuću moć žive izvedbe i njezinu transformativnu snagu.

Koncept i izvedbu potpisuje Jerko Marčić, a dramaturgiju Saša Božić.

Glumac i performer Jerko Marčić je i holistički savjetnik koji osim klasičnih psihoterapijskih obrazaca radi na osvještavanju traume i njezinih upisa u tjelesnost klijenta.

'Osnova svakog terapeutskog procesa, ako ju shvaćamo kao neki oblik izvedbe, su kreativnost i spontanost koje predstavljaju neke od temeljnih osobina svakog čovjeka', stoji u najavi.

'Personal guru' koristi terapeutske metode za istraživanje susreta izvođača i publike, u ekstremno intimiziranom prostoru izvedbe.

'Upustit ćemo se u distopiju zajedništva. Sa znatiželjom želimo progovoriti o krhkosti izvedbe kako bismo ocrtali prazninu i stvorili mitove o tijelima kazališta i tijelima terapije te se pozabavili prolaznošću i intimitetom ljudskog susreta. Želimo razotkriti pojavnost fikcije na koju nailazimo u neostvarenim maštanjima kako bi naši životi trebali izgledati. Želimo se igrati s neposrednošću, koja manje-više uvijek karakterizira odnos između terapeuta i pacijenta a izostaje u teatru', poručuje Marčić.

Predstava se izvodi u polusatnim terminima od 17 do 20,30 sati u Uraniji - prostoru kreacije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!