IZRAZILA SUĆUT

Obuljen Koržinek: Uloge Nenada Cvetka upisane su u antologiju hrvatskog glumišta

10.10.2023 u 23:04

Bionic
Reading

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u utorak izraze sućuti u povodu odlaska uglednog hrvatskog dramskog umjetnika Nenada Cvetka, rekavši da će njegove uloge ostati upisane u antologiji hrvatskog glumišta

'Njegova trajna predanost glumačkom pozivu urodila je plodom niza nezaboravnih uloga kako dramskih klasika, tako i suvremenika, koje će ostati upisane u antologiji hrvatskog glumišta', stoji u sućuti ministrice Obuljen Koržinek.

Nenad Cvetko ušao je u povijesti hrvatskog glumišta kao jedan od najdarovitijih u svojoj generaciji studenata na Akademiji dramske umjetnosti, dodala je ministrica, dok je kao student treće godine studija glume postao stalni član Gradskog dramskog kazališta Gavella zahvaljujući izvanrednom talentu, strasti prema glumi i ljubavi prema kazalištu.

'Jednako je uspješno otjelovio mnoge filmske likove, a hrvatska će ga publika pamtiti i po ulogama u popularnim televizijskim serijama', navela je u izrazima sućuti Obuljen Koržinek.

Glumac Gradskog dramskog kazališta Gavella Nenad Cvetko, umro je u utorak u 54. godini nakon teške bolesti, izvijestili su ranije danas iz njegovog matičnog kazališta u kojemu je odigrao niz zapaženih uloga.

  • +3
Nenad Cvetko Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL