sutra

Najbolji spoj etna i elektronike: Çhâñt Élečtrónïqùe ponovno u Močvari

28.08.2023 u 14:30

Bionic
Reading

Elektro-etno kolektiv Çhâñt Élečtrónïqùe se vraća u Močvaru. Nakon što je ova grupa sastavljena od glazbenika iz različitih krajeva svijeta održala koncert za pamćenje u srpnju 2021. godine, sada se vraćaju s novim materijalom i novom energijom

Prije dvije godine su rasprodali klub, doduše u pandemijskim uvjetima s manjim kapacitetom, ali tadašnje zanimanje publike i sjajan feedback obećavaju još jedan odličan koncert.

Çhâñt Élečtrónïqùe čine glazbenice i glazbenici iz Irske, Francuske, Portugala i Hrvatske, a ‘domaće boje’ brane dobro nam poznati Nenad Kovačić i Dunja Bahtijarević koje poznajemo iz mnoštva sjajnih bendova (Afion, Dunjaluk, Mimika Orchestra, Antenat…). Uz njih su članovi benda Teresa Campos iz Portugala, Louise Calzada, Nils Peschanski, Raphael Hardy iz Francuske te Darragh Quinn iz Irske. Oni su se upoznali na raznim radionicama tradicijske glazbe, a nakon što su shvatili da ih sve veže ideja dodavanja nečeg 'novog' nečemu 'starome', odlučili su ideju prenijeti u djelo.

Izvor: Društvene mreže

Glazba koju Çhâñt Élečtrónïqùe izvodi povezuje vokalne tradicije Argentine, Portugala, Hrvatske i Bosne i Hercegovine te glazbenu produkciju koju potpisuju francuski, irski i hrvatski producenti. Projekt se može opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana s modernom elektronskom glazbom u neočekivano iskustvo koje će oduševiti svakog slušatelja. Njihov prvi album, objavljen 2020., je odmah po izlasku zaintrigirao svjetsku world music javnost, pjesme s njega su emitirane na brojnim svjetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gdje ih je 'vrtio' i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o Çhâñt Élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u Songlinesu i Quietusu.

Çhâñt Élečtrónïqùe se vraćaju u Močvaru kako bi najavili novi album koji je u završnoj fazi produkcije, a nedavno je objavljen i film snimljen u listopadu 2021. na turneji i rezidenciji u Portugalu.

Vrata Močvara otvaraju se u 20h, a koncert je najavljen za 21h.

Ulaznice je u pretprodaji moguće kupiti za 10 eura, a na ulazu će koštati 12 eura.