UDRUŽENJE ARHITEKATA

Nagrade Hitnoj u Zagrebu i vrtiću u Krku

  • Autor: Kruno Kartus
  • Zadnja izmjena 16.12.2009 13:47
  • Objavljeno 16.12.2009 u 12:55
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Godišnju nagradu 'Viktor Kovačić' Udruženja hrvatskih arhitekata za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2009. dobili su Produkcija 004: Davor Katušić za ustanovu Hitne medicinske pomoći u Zagrebu te Saša Randić i Idis Turato za Dječji vrtić 'Katarina Frankopan' u Krku
HUA

HUA

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vrtić u Krku

Najuspješnijima na području stambene arhitekture dodijeljene su dvije nagrade. Nagrada 'Drago Galić' pripala je Studiu UP, Lei Pelivan i Tomi Pleić za 'P10- Sukoišan Sjever'- poslovno-stambeni objekt s javnom garažom u Splitu te Tomislavu Paveliću za obiteljsku kuću u Rudešu u Zagrebu.

U kategoriji najuspješnijeg ostvarenja na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u nagradu 'Bernardo Bernardi' dobili su arhitekti studija 3LHDSaša Begović, Tatjana Grozdanić Begović, Marko Dabrović, Silvije Novak, Paula Kukuljica, Zvonimir Marčić, Leon Lazaneo, Eugen Popović, Nives Krsnik Rister, Andrea Vukojić za interijer Dvorane Zamet u Rijeci.

Najviše priznanje za cjelokupni životni opus, nagradu 'Viktor Kovačić' za životno djelo UHA je ove godine dodijelilo arhitektu Andriji Mutnjakoviću iz Zagreba. Godišnju nagradu 'Neven Šegvić' za najuspješniji publicistički, kritički i teorijski rad na području arhitekture i urbanizma u 2009. dobio je Tomislav Odak za Arhitektonske kronike u izdanju UPI-2M BOOKS

Godišnja izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata 2009. na kojoj je izloženo 145 autorskih ostvarenja realiziranih u protekloj godini otvorena je u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Ovogodišnji domaćin izložbe i dodjele nagrada bilo je Društvo arhitekata grada Osijeka, a na svečanosti su se okupili predstavnici UHA, Hrvatske komore arhitekata, Društva arhitekata grada Osijeka, Ministarstva kulture i Grada Osijeka. Izložba se u Osijeku može pogledati do 15. siječnja kada se seli ostalim regionalnim društvima hrvatskih arhitekata.

HUA

HUA

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kuća u Rudešu

Ostvarenja su razvrstana prema tipologiji: obiteljske kuće, višestambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika.

UHA organizira godišnje izložbe od 1984. i od tada su neselektirane, tako da se arhitekti sami odlučuju na prijavu, a jedini uvjeti za sudjelovanje su članstvo u UHA-i nastanak ostvarenja u tekućoj godini.

Ostvarenja iz 2009. ocjenjivao je Stručni savjet Udruženja hrvatskih arhitekata u sastavu: voditelj Nenad Kondža dia (Zagreb), Maja Furlan Zimmermann dia (Zagreb), Nikola Popić dia (Split), Vedran Pedišić dia (Zagreb), Dubravka Kisić dia (Zagreb), Leo Modrčin dia (Rijeka), Veljko Oluić dia (Zagreb).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi