Film u šumi

Ljetna pozornica Tuškanac zatvara sezonu, evo što još stižete pogledati

06.09.2022 u 11:46

Bionic
Reading

Ljetna pozornica Tuškanac donosi ovaj tjedan filmove u programima Kinoteka u šumi i Film u šumi, kojima će to zagrebačko kino na otvorenom zaključiti ovogodišnju sezonu

U ponedjeljak se prikazuje film "Sve u isto vrijeme" redatelja Daniela Kwana i Daniela Schneirta koji se opisuje kao spoj komedije apsurda, fantastike, filozofije i akcije.

Ostvarenje koje će "nasmijati, zabaviti i potaknuti na razmišljanje" već je proglašeno jednim od najoriginalnijih naslova godine, a glavnu ulogu odigrala je zvijezda hongkoških akcijskih filmova Michelle Yeoh.

Program Kinoteka u šumi zatvaraju dva kultna naslova – u utorak se prikazuje remek-djelo Francisa Forda Coppole "Kum" (1972.), koji i nakon 50 godina od nastanka ne silazi s liste najboljih filmskih naslova svih vremena.

Zahvaljujući vrhunskim glumačkim nastupima, pamtljivim dijalozima i brojnim antologijskim scenama postao je dijelom popularne kulture, ističe se u najavi.

U srijedu slijedi "Božji oklop", veliki hit Jackieja Chana koji je kroz priču o potrazi za mitskim predmetom iz naslova nastojao nadmašiti "Indianu Jonesa" i "Otimače izgubljenog kovčega".

Izvor: Društvene mreže

Rezultat je jedan od najuspješnijih hongkoških filmova svih vremena, koji u najboljoj Chanovoj maniri kombinira akciju, fizički humor i borilačku koreografiju – realiziran bez računalnih efekata na koje smo danas navikli, napominje se.

Film je dijelom sniman u Zagrebu, na lokacijama na Gornjem gradu, Dolcu i Trnu, a manje uloge odigrali su i hrvatski glumci. Ljetna pozornica Tuškanac za kraj sezone daruje građanima taj naslov po simboličnoj cijeni od 10 kuna.