Kultni naslovi

Fantastic Zagreb Film Festival za vikend donosi filmske poslastice na Ljetnoj pozornici Tuškanac i u Kinu Tuškanac

08.07.2022 u 17:04

Bionic
Reading

Ljetna pozornica Tuškanac donosi vam tri fantastična filma! U petak 08. srpnja u 21.30 očekuje vas SF klasik 'Stvor' ('The Thing'), jedan od najvećih hitova čuvenog Johna Carpentera u kojem je Kurt Russell ostvario svoju najpoznatiju ulogu. Kultni naslov koji slavi 40. rođendan i remek-djelo SF horor žanra upamćen je po briljantnoj režiji i nezaboravnim creature feature efektima iz najgore noćne more koji i danas izgledaju zastrašujuće

U subotu uz 21.30 će biti prikazan finski hit 'Izlijeganje', jedan od najoriginalnijih horor filmova posljednjih godina koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Sundance film festivalu uz hvalospjeve publike i kritike, stoji u najavi.

Old school creature feature mystery horor kao da je ispao iz nekog uvrnutog Spielberg-Cronenberg laboratorija, stvorivši film jezovito-bajkovite atmosfere, bizarnog zapleta, mračnog podkonteksta i prizora koje ćete dugo pamtiti.

12. Fantastic Zagreb završava u nedjelju 10. srpnja projekcijom obožavanog SF spektakla 'Bliski susreti treće vrste' na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21.30. I nakon 45 godina 'Bliski susreti treće vrste' u režiji legendarnog Stevena Spielbegra jedan od je temeljnih filmova novog Hollywooda koji se i danas gleda se s istim uzbuđenjem i uživanjem. Osim što je bio globalni blockbuster film je zaradio i osam nominacija za Oscara.

U Kinu Tuškanac u petak 08. srpnja u 19.00 gledamo poljsku futurističku dramu 'Dan kada sam pronašao djevojku u smeću'. U bliskoj budućnosti osuđenici nose ovratnike koji im ubrizgavaju supstancu koja ih pretvara u robove. Distopijska SF drama kroz ljubavnu priču progovara o slobodi pojedinca u mračnome totalitarnom društvu (bliske) budućnosti. U subotu 09. srpnja u 19:00 na programu je remek-djelo njemačkog ekspresionizma 'Nosferatu' koji označava punih sto godina od premijere. Nijemi horor iz 1922. u režiji F.W. Murnaua inspiriran Stokerovim romanom Drakula i nakon stoljeća smatra se najboljim filmom o mitskom biću vampiru.

U nedjelju u 19.00 u Kinu Tuškanac gledamo super zabavnu i luckastu horor komediju 'Kratt' koja uspješno koristi okvir estonske folk mitologije kao alegoriju o ovisnosti o suvremenim tehnologijama. I predstavlja nam najstrašniju baku ikada!

Uz fantastične cjelovečernje naslove ne zaboravite posjetiti Muzej iluzija gdje vas čekaju atraktivni VR naslovi (filmovi virtualne stvarnosti) 'Možeš otkazati kad hoćeš', 'Što god želite', 'Kinshasa sada' i 'Pisano rukom'. Ulaz na VR program je besplatan.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na našoj Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb