retro program

Jugoton TV dobio trajno dopuštenje za prijenos programa

24.01.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je nakladniku Jugotona TV trajno dopuštenje za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge oblike prijenosa audiovizualnog programa, a vodstvo tog specijaliziranog kanala najavljuje novosti u programu

"Planiramo nove emisije i video brojeve. Od emisija upravo snimamo nove epizode 'Evergreena', u kojoj snimamo video brojeve za pjesme koje ga nemaju. Najbolji primjer uspjeha projekta je pjesma Kiće Slabinca 'Zbog jedne divne crne žene' koja na Youtubeu ima deset milijuna pregleda", rekao je Hini Mario Kovač, izvršni direktor tvrtke Autor d.o.o. - nakladnika CMC televizije, Jugoton TV-a i Klape i Tambure TV-a.

Od programskih novosti Jugotona TV izdvojio je snimanje novih "Portreta", dokumentarne emisije o najvećim regionalnim autorima i izvođačima, te je podsjetio da je od prosinca u programu Jugoton TV-a i emisija "CMC news", koja nudi novosti iz svijeta glazbe.

"Nove video brojeve proizvodimo najviše u obliku izuzetno kvalitetnih Lyrics videa – tematskih videa s ispisanim tekstom pjesme. Forma je izuzetno dobra i praktična jer nam omogućava korištenje starijih fonograma na televiziji, čime povećavamo arhivu video brojeva i sam sadržaj Jugoton TV-a", kazao je Kovač. Dodaje da arhiv Jugoton TV-a sadrži otprilike 6000 video brojeva i stalno se dopunjuje novim sadržajima.

Jugoton TV počeo je s emitiranjem 2015., a može se pratiti na satelitu, kablovskim i IPTV sustavima u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije. Dopuštenje za emitiranje programa VEM je produžio nakon isteka prethodnog dopuštenja sredinom siječnja.

Jugoton TV kao specijalizirani kanal bio je pokrenut nakon CMC-a (Croatian Music Channel), koji je 2012. počeo s emitiranjem na nacionalnoj frekvenciji.

CMC je osnovala i inicijalno pokrenula tvrtka Autor d.o.o., koja je ujedno većinski vlasnik vodeće hrvatske diskografske kuće - Croatia Records, kojoj je na čelu Želimir Babogredac.

Osim što je diskografska kuća s najdužom tradicijom na ovim prostorima, Croatia Records raspolaže i najbogatijim fundusom cjelokupne hrvatske glazbe u svojoj fono i videoteci.