ekskluzivno

Donosimo fotografije s generalne probe dugo očekivane predstave 'U malu je uša đava' prema romanu Tisje Kljaković Braić

09.02.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Dugo očekivana dramska predstava 'U malu je uša đava', nastala po istoimenom romanu Tisje Kljaković Braić, bit će praizvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u četvrtak 10. veljače s početkom u 20 sati. Redatelj i dramaturg predstave je Mario Kovač

'Na probama nisam bila, ali su mi slali mala videa. To su mi bili dragulji s obzirom na to da sam vidjela kako glumci jako dobro reagiraju i kako se smiju. Tako da sam u jednom momentu promislila rade li oni uopće ili se samo smiju​, no to je pokazatelj koliko je bila dobra atmosfera, kao i nada da će predstava biti super', izjavila je nekidan na press konferenciji, uz ostalo, autorica Tisja Kljaković Braić.

Povodom praizvedbe predstave prema njezinom romanu, podsjećamo i na intervju koji smo nedavno objavili s Tisjom Kljaković Braić.

Redatelj Mario Kovač: Bio je izazov prilagoditi taj roman za kazalište

​Da je bio velik izazov prilagoditi taj roman za kazalište, potvrdio je redatelj i dramaturg Mario Kovač, rekavši da je on pisan u nizu duhovitih kratkih vinjeta koje su pogodnije za stripovsku formu u kojoj se njegova autorica i proslavila, nego za samo kazalište. Dramaturški dio posla bio je definitivno težak, rekao je Kovač i dodao da su, nakon prvih nekoliko proba, uz Tisjine savjete i uz velik doprinos glumaca, uspješno sve savladali.

Rekao je da za početak očekuje velik interes Splićana, dometnuvši da ga nikada toliko nisu zaustavljali na ulici kao sada u Splitu, interesirajući se za predstavu. Ona je, podsjetimo, do sada u tri navrata bila odgađana zbog koronavirusa.

Tisja Kljaković Braić u svojoj debitantskoj knjizi, napisanoj prije 13 godina, govori o odrastanju u Splitu kroz duhovite priče u gradu 80-ih godina, kupanju podno Marjana, partiji karata u Hajduka te o mnogim osobnim doživljajima.

​​U predstavi glume Andrea Mladinić, Nenad Srdelić, Zorana Kačić Čatipović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marjan Nejašmić Banić, Monika Vuco Carev, Arijana Čulina, Trpimir Jurkić, Tajana Jovanović, Andrijana Vicković, Katarina Romac, Stipe Radoja, Goran Marković, Filip Radoš, Vicko Bilandžić i Ana Marija Veselčić. Scenograf je Davor Prah, kostimografkinja Ana Marin, a za glazbu je zadužen Tomislav Babić.​

O​sim premijere, na velikoj sceni splitskoga HNK bit će 11., 12., 13., 14., 15. i 16. veljače s početkom u 19.30 sati, a publika uz kartu treba imati EU digitalnu covid potvrdu.

U nastavku ekskluzivno donosimo niz fotografija s generalne probe predstave:

  • +15
Generalna proba predstave 'U malu je uša đava' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Split