POSLASTICA ZA OBOŽAVATELJE

J.K. Rowling objavit će četiri nove e-knjige o Harryju Potteru

31.05.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Britanska spisateljica J.K. Rowling idući mjesec objavit će četiri nove e-knjige o čarobnjaku Harryju Potteru te tako obožavateljima serijala ponuditi priliku da 'još dublje zarone u bogatu povijest magije'

Priče će izlaziti na portalu Pottermore, digitalnoj platformi o svijetu čarobnjaštva, osnovanoj 2011., a bavit će se raznim aspektima 'čarobnjačkog svijeta', odnosno lekcijama koje su Harry i njegovi prijatelji učili u Hogwartsu, školi vještičarenja i čarobnjaštva. Naći se tu svega - od napitaka i proricanja, preko astronomije sve do brige o čarobnim stvorenjima.

  • +2
Harry Potter Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kroz njih će, kako najavljuju na Pottermoreu, čitatelji 'još dublje zaroniti u bogatu povijest magije', a osim istraživanja o podrijetlu magije kroz povijest i folklor, kratke e-knjige sadržavat će bilješke, rukopise i crteže iz knjige 'Harry Potter: Povijest magije'.

Prve dvije knjige, 'Harry Potter: Putovanje čarima i obrana protiv mračnih umjetnosti' i 'Harry Potter: Putovanje kroz napitke i herbologiju' izlaze 27. lipnja, a treća i četvrta, 'Harry Potter: Putovanje kroz proricanje i astronomiju' i 'Harry Potter: Putovanje kroz brigu o čarobnim stvorenjima' brzo nakon toga.

Sve ih je ilustrirao londonski umjetnik Rohan Daniel Eason.