očarao publiku

Glazbeni spektakl, predstava i višeminutni pljesak - Rade Šerbedžija u Lisinskom održao koncert za pamćenje

18.10.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Najuspješniji glumac naših prostora sinoć je u prepunom Lisinskom zabavljao svoju publiku vrhunskim glazbenim, interpretacijskim, ali i glumačkim izvedbama. Jedini je to koncert pred koji je Rade, kako sam kaže, imao tremu, ali je usprkos tome još jednom pokazao zašto je svaki njegov nastup doživljaj za pamćenje

Uz Zapadni kolodvor koji ga vjerno prati već godinama, Rade je na pozornici očarao publiku koja je doživjela vrhunske izvedbe, bacanje sakoa, razbijanje čaše, sjajne goste te brojne Šerbedžijine izlete u gledalište, stoji u priopćenju.

Izvodeći neke od pjesama Rade je završio u publici, koja ga je oduševljeno pratila pogledima i pljeskom. Neprikosnoveni gospodar pozornice je okupljenima pružio sve što su tražili, ali i više od toga, budući da je koncert bio oboje glazbeni spektakl i odlična predstava. Glazbeno-scenski show dobio je zaplet sjajnim nastupima gostiju Vlade Kreslina, Damira Urbana te Lucije Šerbedžije koji su se legendarnom umjetniku pridružili na pozornici.

Rade je izveo svoje najveće hitove, kao i pjesme s posljednjeg albuma: 'Meni se dušo od tebe ne rastaje', 'Kose boje maka', najavnu 'Eto pjesma', 'Do posljednjeg daha', 'Ostala si uvijek ista', 'Ne okreći se sine', a u duetu s Kreslinom izveo je 'Spominčice' te s Damirom Urbanom pjesmu 'Ni u tvome srcu', dok je Lucija Šerbedžija sjajno otpjevala pjesmu 'Pitaš gdje je moja ljubav' nakon vrlo emotivne interakcije s ocem na pozornici.

Rasplet koncerta obilježila je izvedba pjesme 'Moj Zagreb, tak imam te rad' koju je cijela dvorana pjevala uz Šerbedžiju. Za kraj je publika mogla čuti mnogima omiljenu izvedbu pjesme 'Ne daj se, Ines' tijekom koje je sjajni interpreta razbio čašu kako bi i na samom kraju zadržao svu pozornost.

Zadovoljna publika je iz Lisinskog otišla s uspomenom na izvanrednu sinkronizaciju neponovljivog benda Zapadnog kolodvora i Šerbedžije, u kojoj je svaki glumčev pokret bio značajan za interpretaciju pjesme. Pozornost kakvu je publika posvetila glumačkoj legendi i pjesniku rijetko se viđa, a upravo zato je ovaj koncert bio neponovljiv.

U znak zahvale publika je ustala i višeminutnim pljeskom na kraju koncerta nagradila jedinstvenog umjetnika koji koncertnu turneju nakon svog Zagreba nastavlja 3. studenog u Ljubljani.