'ALISA' U ZAGREBU

HNK premijerno izvodi balet od 200 tisuća eura

12.06.2014 u 10:12

Bionic
Reading

Posljednja ovogodišnja premijera zagrebačkog HNK baletna je predstava 'Alisa', a stajat će čak 200.000 eura, piše Večernji list

'Alisa' inspirirana djelima Lewisa Carrolla bit će izvedena u petak 13. lipnja. Prema pisanju Večernjeg lista, v. d. ravnatelja Baleta Svebor Sečak potvrdio je da će stajati 200.000 eura, a projekt je usporedio s 'Mercedesom'.

'Posljednjih šest mjeseci s 'Orašarom', 'Giselle' i 'Anom Karenjinom', sve odreda hit-predstavama za koje se tražila karta više, Balet je potrošio 1,5 milijuna kuna, ali na ulaznicama je zaradio dva milijuna kuna', rekao je dodavši da su uštedjeli.

Glazbu za predstavu radio je Robert Moran, a koreografiju čuveni Ashley Page.

Orkestrom HNK ravnat će Britanac Paul Hoskins, umjetnički ravnatelj britanske nacionalne baletne skupine Rambert Dance Company.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje poznati britanski industrijski dizajner, scenograf, kostimograf i redatelj Antony McDonald

U glavnim ulogama na premijeri nastupit će Petra Vargović Stanciu kao Alisa i Tomislav Petranović kao Charles. U mnogobrojnim solo ulogama među ostalima glume: Mirna Sporiš, Iva Vitić Gameiro, Mai Kageyama, Pavla Mikolavčić, Sabrina Feichter, Simona Unterajter, Guilherme Gameiro Alves, Tamas Darai, Robert, Bruist, Adam Harris i Ovidiu Muscalu.