egzotični i provokativni naslovi

Filmom 'Liquid Sky' počinje Kultni petak, poseban program kina Kinoteka

27.01.2020 u 14:30

Bionic
Reading

Projekcijom remek-djela američkog undergrounda, filmom 'Liquid Sky' Slave Tsukermana u petak, 31. siječnja počinje poseban program kina Kinoteka pod nazivom Kultni petak.

Kultni petak bit će poseban program filmova namijenjen filmofilima pustolovna duha čiji je filmski ukus otvoren egzotičnom, provokativnom i rubnom filmskom izrazu, stoji u najavi.

'Unutar ove programske linije jednom mjesečno prikazivat će se filmski naslovi koji su s vremenom izgradili vjernu sljedbu posvećenih štovatelja – mnogi od njih i po prvi puta nakon dugo vremena na velikome platnu' navodi se.

Prvo izdanje Kultnog petka obilježit će projekcija nove, digitalno restaurirane verzije znanstveno fantastičnog filma 'Liquid Sky' iz 1982. godine u režiji Slave Tsukermana. Izrastao iz njujorške avangardne new wave scene ranih 1980-ih, 'Liquid Sky' je modno-glazbeni trip u specifično stanje uma i stil života, koji Time Magazine proziva 'dvosatnim činom imaginacije'.

Liquid Sky Izvor: Društvene mreže

Margaret je njujorška manekenka koja želi postati slavna. No ovisna je o drogi, što uvelike iskorištava njezin suparnik Jimmy. Istovremeno, na vrh zgrade nasuprot Margaretina stana spušta se maleni NLO, čiji su putnici došli na zemlju u potrazi za heroinom. No izvanzemaljci uskoro otkrivaju da su feromoni koje ljudski mozak ispušta tijekom orgazma puno ugodniji od onih izazvanih drogom te se počinju miješati u Margaretin seksualni život.