I VRAĆA SE U ZAGREB

Festival Artikuliranje okuplja kreativce iz cijele regije

21.04.2016 u 19:50

Bionic
Reading

Za stvaranje velike ideje potrebno je malo genijalnosti i čaroban trenutak inspiracije, a upravo je to bilo dovoljno timu iz zagrebačkog kreativnog studija Kokoš ili jaje za osmišljavanje i organizaciju Artikuliranja, festivala koji okuplja i povezuje najveće kreativne umove iz cijele regije

Ovaj jedinstveni kulturno-umjetnički ulični festival najavljuje svoje drugo izdanje koje nas očekuje od 28. travnja do 8. svibnja na jednom od najšarmantnijih trgova skrivenog u samom srcu Zagreba, Trgu Josipa Jurja Strossmayera.

Nastao kao proljetna inačica i nastavak već tradicionalnog adventskog događanja Fuliranje, ovaj edukativno-zabavni festival nastoji afirmirati i približiti svijet kulture i umjetnosti građanima i posjetiteljima Zagreba. Poznati hrvatski i regionalni književnici, glumci, spisatelji, glazbenici i ostali kreativci nakratko će postati artikulanti i otkriti svoje stavove, misli, ideje i emocije koje stoje iza njihovog profesionalnog života.

Što se krije u glavama umjetnika, s kojim se bitkama svakodnevno susreću, kako pomiču vlastite granice i pronalaze put do svojih obožavatelja, samo su neka od pitanja koja će posjetitelji moći postaviti ovogodišnjim artikulantima - glumcu Zijahu Sokoloviću, modnoj dizajnerici Aleksandri Dojčinović, glazbeniku Vlatku Stefanovskom ili pak spisateljici Teni Štivičić, ali i drugima.

Uz umjetnost i kulturu, festival najavljuje brojne druge zabavne i edukativne sadržaje. Tako će svi zainteresirani kreativci moći sudjelovati na radionicama, u igrama i ostalim aktivnostima koje će se odvijati tijekom cijelog dana u posebno osmišljenoj Kreativnoj zoni.

Posjetitelji će imati priliku uživati i u Gastro zoni, u kojoj će im ugostitelji pripremati prave umjetničke gastro delicije. Ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe koji će po prvi put moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i brojnim radionicama poput Male škole modnog dizajna, Dramaonice, radionicama grafita i pisanja organiziranima u suradnji s kreativnom portalom Djeca.hr. Večer je rezervirana za predstave, koncerte i nastupe DJ-a, dakle za svakoga ponešto.