S KISTOM U RUCI

Drugo lice neponovljivog Jima Carreyja: Godinama se liječi slikanjem

17.08.2017 u 10:49

Bionic
Reading

Američki glumac Jim Carrey već neko vrijeme intenzivno se bavi slikanjem i kiparstvom, a 23. rujna u Las Vegasu u Galeriji Signature prvi će put neke od svojih radova ponuditi na prodaju, i to po cijeni od 10 tisuća dolara, koliko stoji ulaznica za dvoje na ovu privatnu umjetničku zabavu pod nazivom 'Sunshower: Drugo lice Jima Carreyja'

Specijalni događaj, u organizaciji Signature Galleries, svakom od uzvanika pružit će priliku da, po cijeni upada za dvoje, odabere neki od izloženih radova Jima Carreyja. U ponudi će biti slike i printovi karakterističnih živahnih boja, na tragu pop-arta, s utjecajima Andyja Warhola, Henrija Matissea i Roya Lichtensteina.

  • +11
Jim Carrey Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U dokumentarcu nazvanom 'Jim Carrey: I Needed Color' (Trebao sam boju) glumac objašnjava da je počeo slikati prije šest godina 'da zaliječi srce' za vrijeme jedne osobito tmurne zime u New Yorku, kad je jednostavno osjetio da mu 'treba boje'. Bilo je to nakon što je prekinuo vezu s Jenny McCarthy.

Umjetnost ga je, kaže, natjerala da bude prisutan u trenutku.

'Kad slikam, svijet se zaustavi, duh i srce su mi potpuno u tome i osjećam se slobodnim. Prisutan sam, u harmoniji sa svemirom', tvrdi glumac.

'Ono što ćeš raditi u životu zapravo tebe odabere. Istina, možeš onda odlučiti da to ipak nećeš raditi, da ćeš radije ići na nešto sigurnije. Ali te tvoj poziv izabere. Kad sam se ozbiljnije počeo baviti slikanjem, postao sam toliko opsjednut da se više nisam mogao kretati po svojoj kući. Slike su bile posvuda, postale su dijelom namještaja, a i jeo sam s njih', otkriva Carrey u dokumentarcu.