ZA NAKLADNIKE I AUTORE

DHK raspisao natječaj za nagradu 'Anto Gardaš'

09.02.2021 u 18:13

Bionic
Reading

Raspisan je natječaj za 15. 15. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika (DHK) i DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski – Osijek raspisuju natječaj za 15. Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš', objavilo je Društvo hratskih književnika.

Natjecati se mogu nakladnici i autori/autorice prvih izdanja romana ili zbirki pripovijedaka za djecu i mladež, objavljenih u 2020. godini na hrvatskom jeziku.

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i DHK – Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski utemeljili su godišnju Hrvatsku književnu nagradu 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili zbirku pripovijedaka za djecu i mladež.

Stalni pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Za Nagradu se mogu natjecati nakladnici i autori/autorice knjiga objavljenih prvi put 2020. na hrvatskom književnom jeziku.

Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika ili znanstvenika za djecu i mladež, objavit će do kraja travnja 2021. odluku o užem izboru za dobitnika Nagrade, a dobitnika/dobitnicu 21. svibnja 2021.

Na natječaj treba poslati tri primjerka knjige, na adresu: DHK, 10000  Zagreb, Trg bana Jelačića 7/I, s naznakom – za Nagradu 'Anto Gardaš', do 15. ožujka 2021.

Rezultati natječaja bit će objavljeni u dnevnim novinama, književnim listovima te u elektronskim medijima.

Nagrada dobitniku bit će uručena na posebnoj svečanosti u Osijeku, 21. svibnja 2021.