ODLIČNE SURADNJE I PREDSTAVE

Bliži se nova sezona kazališta Ulysses, predstavili bogat program

26.05.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Kazalište Ulysses u koprodukciji s gradskim dramskim kazalištem 'Gavella' za ovogodišnju sezonu priprema premijeru remek djela Bertolta Brechta i Kurta Weilla 'Prosjačku operu', kojim će 19. srpnja započeti 24. sezona na Brijunima

'Prosjačka opera' bit će izvedena osam večeri na tvrđavi Minor na Malom Brijunu. Režija je povjerena Lenki Udovički, pod dirigentskim vodstvom Karla Hubaka, a u ansamblu su glumice i glumci iz 'Gavelle'.

U srpnju je predviđen koncert Damira Urbana, a početkom kolovoza na Brijunima će biti izvedena jedna od najuspešnijih predstava iz repertoara Kazališta Ulysses, Shakespearov 'Kralj Lear', s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Gostovat će Zijah Sokolović sa svojom uspješnom predstavom 'Glumac… je glumac… je glumac', te adaptacijom Krležinog teksta 'Goya', a publika 'Ulyssesa' imat će priliku vidjeti i predstavu 'Tko se boji Virginije Woolf'.

I ove godine na Brijunima će kazališta iz regije prikazati predstave u sklopu festivala RUTA, a s posebnim se zanimanjem očekuje 'Bilo jednom na Brijunima' Kokana Mladenovića. Gostovat će i Narodno pozorište iz Niša s 'Dekameronom', Mestno gledališče ljubljansko s predstavom J. Cabeza 'Tri milijuna minuta' i Sarajevski ratni teatar SARTR sa Shakespearovim 'Othelom' koji je rađen u koprodukciji sa Ulyssesom.

Beogradsko dramsko pozorište dolazi sa proslavljenim Hašekovim djelom 'Švejk', Kamerni teatar 55 iz Sarajeva s Brechtovom 'Malograđanskom svadbom' u režiji Paola Magellija. Ovogodišnja sezona, u sklopu koje će koncerte imati Vlatko Stefanovski i grupa Vatra, završava 31. kolovoza koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.