JAVIO SE IZ CANNESA

Nebojša Slijepčević nakon osvojene Zlatne palme: 'Sve skupa zvuči nestvarno'

26.05.2024 u 08:46

Bionic
Reading

Povijesni je uspjeh postigao naš redatelj Nebojša Slijepčević koji je sinoć u Cannesu, na 77. filmskom festivalu za svoj film 'Čovjek koji nije mogao šutjeti' osvojio prvu hrvatsku Zlatnu palmu na ovom međunarodnom filmskom festivalu

Nakon što je u Cannesu osvojio Zlatnu palmu, Nebojša Slijepčević dao je ekskluzivnu izjavu za HRT-ove Vijesti iz kulture.

'Javljam se iz Cannesa, gdje sam dobio malu Zlatnu palmu i ne mogu biti sretniji. To je stvarno nevjerojatan doživljaj, popeti se na pozornicu i to u večeri kad jedan George Lucas prima nagradu za životno djelo iz ruku Francisa Forda Coppole. Malo mi je čudno, sve skupa zvuči nestvarno, no ono možda što je bitnije od toga je da sam ovu nagradu posvetio Tomi Buzovu, čovjeku koji me je inspirirao za ovaj film. Jako sam sretan da će doći do velikog broja gledatelja zahvaljujući ovoj nagradi, uključujući i do hrvatskih gledatelja koji uskoro mogu očekivati premijeru na hrvatskim festivalima.'

'Čovjek koji nije mogao šutjeti' svjetsku je premijeru imao u petak, 25. svibnja, u dvorani Debussy, a istoj je prisustvovala i filmska ekipa.

Nebojša Slijepčević Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Film Nebojše Slijepčevića našao se u konkurenciji s još 10 naslova te je na kraju trijumfirao u kategoriji kratkometražnog filma, a ovo je prva Zlatna palma za hrvatski film od osamostaljenja.

Film su producirali Katarina Prpić i Danijel Pek iz Antitalenta, a realiziran je u koprodukciji s kućama iz Bugarske, Francuske i Slovenije. Primajući nagradu na svečanoj dodjeli Nebojša Slijepčević zahvalio je cijeloj ekipi svog filma, a dvorana ga je pozdravila gromoglasnim pljeskom. svibnja, u dvorani Debussy, u prisutnosti filmske ekipe.

sve osim nogometa