TOPLA PRIČA O OSIJEKU

'Avantura jednog lista' – najbolji hrvatski turistički film

23.10.2009 u 10:10

Bionic
Reading

Film 'Avantura jednog lista' dobitnik je nagrade Baldo Čupić 2009. za najbolji nacionalni turistički film na 12. međunarodnom festivalu turističkog filma (ITF) održanom u Splitu

Kratki film 'Avantura jednog lista'

Film 'Avantura jednog lista' redatelja Danijela Dozeta i scenaristice Mirele Dozet proglašen je najboljim u konkurenciji od čak 155 filmova iz 53 zemlje svijeta.

Film donosi priču o putovanju jednog lista koji, nošen vjetrom, obilazi osječke parkove, trgove i ulice, pri čemu susreće stanovnike toga grada i prikazuje njegove zanimljive lokacije. Glavni likovi upravo su list, stanovnici Osijeka, ali i sam Osijek.

Turistički film koji odašilje nesvakidašnje toplu turističku poruku rezultat je suradnje video studija Ypsilon, zaslužnog za zahtjevnu tehničku produkciju i Filmske oblikovne radionice – FORA po čijoj ideji je rađen. Nastao je kombinacijom klasične kamere i trodimenzionalne animacije, dok glazbu potpisuje Josip Grizbaher

Studio Ypsilon po drugi put u razmaku od četiri godine osvojio je nagradu Baldo Čupić. Godine 2005. kao najbolji film nagrađen je Ypsilonov 'Osijek Blue' koji je prikazan na 14 televizijskih postaja širom svijeta i pogledalo ga je 100 milijuna gledatelja.