PLIVANJE 'NA RUBU'

Hotelski infinity bazeni s pogledom od kojeg zastaje dah

19.09.2022 u 18:10

Bionic
Reading

Vrhunski infinity bazeni danas u cijelome svijetu brišu granice između prirodnoga i onoga što je napravio čovjek. Boravak u infinity bazenima plivačima omogućava uron u zadivljujuće krajolike i morske pejzaže, pa čak i u užurbana središta velegradova. Dodajte svemu još i koktele, hranu i zabavu na suncu i postaje jasno da se radi o bazenima koji vam mogu uljepšati cijeli odmor.

Od promatranja slonova u Nacionalnom parku Serengeti i lebdenja nad horizontom Singapura do uživanja u epskim zalascima sunca na Santoriniju, ima toliko toga za doživjeti osim jednostavnog plivanja i namakanja u hotelskom bazenu, tako da nikada više nećete za odmor rezervirati hotel bez impresivnog infinity bazena.

Takvih atraktivnih 'plivališta' srećom na svijetu ima sve više i više, čak toliko da ovdje ne možemo predstaviti čak niti manji dio. Ipak, iz obilja onih koji su osvojili brojne nagrade, pobrali hvalospjeve arhitektonske kritike i oduševljene komentare gostiju, izdvojili smo tri primjera – jedan u prirodnome i dva u urbanome okružju. Kako su svi možda malo predaleko, dodali smo i dva europska primjera, koji će vam biti dostupniji.

Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort, Nizwa, Oman

Gost u kupaćem kostimu, odnosno kupaćim gaćicama tu se može s ruba bazena koji prkosi gravitaciji diviti surovim kanjonima Omana. Smješten na nadmorskoj visini od oko 2000 metara, bazen omogućava širok pogled na spektakularne litice boje hrđe Arapskog poluotoka, terasaste voćnjake, tradicionalna sela i zmijolike vodene putove urezane u dolini duboko ispod ove impresivne razgledne točke. Ako doživljaj želite podići na još višu razinu, rezervirajte boravak u jednoj od vila s privatnim bazenom i uživajte u sličnom prizoru neometanog pogleda na kanjon iz vlastitog infinity bazena.

Marina Bay Sands, Singapur

Najbolji krovni barovi u Aziji smješteni su na nebu Hong Konga i Bangkoka, ali najatraktivniji krovni infinity bazen na kontinentu (i najveći na svijetu) lebdi 57 katova iznad Singapura. Dakako, da biste mu mogli pristupiti, morate biti gost hotela Marina Bay Sands. Kada se gost dobro naužije panorame Singapura, u koju kao da je uronjen zahvaljujući infinity bazenu, može se pogostiti rooftop večerom ili pićem u jednom od pet restorana i barova koji također krase 57. kat.

The Joule Hotel, Dallas, Texas, SAD

Jedan od mnogih privlačnih elemenata hotela Joule (arhitektonski kritičari opisuju ga kao über-artsy) konzolni je, prozirni bazen na krovu zgrade koji lebdi nad glavnom ulicom Dallasa. Urbani infinity bazeni omogućuju sjajnu priliku za Instagram postove, poziranje i brčkanje usred arhitektonske veličanstvenosti.

Il Sereno Lago di Como, Italija

Planine oko jezera Como, posute dvorcima, pozadina su vitkog infinity bazena u hipermodernom Il Serenu, koji je dizajnirala sjajna Patricia Urquiola. Baš kao i bazen, gost mora iskoristiti i svoj balkon, jer većina soba nudi spektakularan kinematografski pogled na jezero.

Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, Santorini, Grčka

Činjenica je da je na Santoriniju teško pronaći loš pogled. No, čak i tamo se stvar može podići na višu razinu - uživanjem u pogledu iz infinity bazena u hotelu Grace, koji je sa svojih 22 metra najveći na otoku. Gleda na kalderu i zaljev u obliku polumjeseca na zapadnom dijelu Santorinija, pogled koji je najimpresivniji pri zalasku sunca, kada dramatične nijanse narančaste, ružičaste i ljubičaste stvaraju čarobni kontrast crnoj vulkanskoj zemlji otoka i bijelim zgradama.