OSVOJIO PUBLIKU

Hrvatski stand up komičar najbolji u Beogradu

07.10.2013 u 17:57

Bionic
Reading

Hrvatski stand up komičar Dino Dobošić pobjednik je 'Stand up festa', međunarodnog festivala stand up komedije održanog prošlog vikenda u Beogradu

Dinu Dobošića je za najduhovitijeg komičara-amatera odabrala publika prepune dvorane beogradskog Doma omladine, koja je u najboljem raspoloženju uživala u 10-minutnim satiričnim osvrtima na malograđanštinu, međuljudske odnose u lokalnoj zajednici, probleme nacionalnih manjina, ali i 'first world' poteškoće poput pretilosti.

Dobošić je pobijedio konkurenciju od ukupno devet komičarki i komičara iz cijele regije, čime si je, osim vrijednog priznanja, osigurao buduće samostalne nastupe izvan Hrvatske. Mladi komičar inače djeluje unutar zagrebačkog Studija smijeha, s kojim je u proteklih godinu dana odradio više od 50 nastupa. Nasmijavanjem ljudi bavi se iz hobija. Autor je nedavno pokrenute popularne Facebook fan stranice 'Kad živiš u Zagrebu' koja animiranim sličicama i duhovitim komentarima opisuje svakodnevicu glavnog grada države.

Stand up fest okuplja najbolje komičare s prostora bivše Jugoslavije – Srbije, Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Ove se godine održao pod nazivom 'Antiapatija', a zaključen je sinoćnjim nastupom irske legende Dylana Morana.