ASTRO KOMPATIBILNOST

Blizanci i Vaga idealna su kombinacija za spačke

02.03.2017 u 07:59

Bionic
Reading

Odnos s braćom i sestrama jedan je od najdubljih i najsloženijih u životu. Uz nebrojene zgode i sjećanja iz djetinjstva, braća i sestre dijele povjerenje i iskrenu obostranu ljubav. No takav se odnos može i prilično zakomplicirati ako su njihove osobnosti previše različite. Otkrijte koliko se dobro slažete sa svojom sestrom ili bratom i kako možete dodatno poboljšati komunikaciju

Ovan i Blizanci

Ova su djeca različitih, ali sukladnih priroda. Oboje su brzi i energični, iako je Ovan više tjelesno, a Blizanac mentalno i verbalno aktivan. Roditelji moraju biti svjesni da ih nemir tjera u nevolju pa im trebaju dopustiti da se puno igraju izvan kuće ne bi li sagorjeli nešto od svog viška energije. S rijetkim izuzecima, dobro će se slagati i zadržati prisan kontakt i u starijoj dobi.

Bik i Blizanci

Blizanac je aktivan, oštrouman i radoznao. Lako ga hvata monotonija pa mu treba stalna stimulacija. Bik je sporiji i temeljitiji pa teško drži korak s Blizancem, ali i rjeđe pravi pogreške. Kod kuće se ponekad posvađaju, osobito zbog blizanačkog dugog jezika ili bikovske tvrdoglavosti. No češće će se dobro slagati, međusobno ispomagati i štititi od autoriteta.

Blizanci i Blizanci

Ova radoznala i aktivna djeca proučavaju kuću i okoliš, prave buku, krevelje se i luduju. Potrebno im je puno vježbe i poticaja da ne bi postala objesna i dala se na uništavanje pokućstva. Vrlo su druželjubivi pa će često pozivati prijatelje u goste i uzvraćati im posjete. Svađe im ne traju dugo, jer će im brzo nešto drugo privući pažnju.

Rak i Blizanci

U početku su prilično različiti, ali s vremenom postaju sve sličniji, jer je Rak sklon oponašati Blizanca u nastojanju da bude svestran i zaigran kao i on. Njihove razmirice nisu bučne, jer se Rak u pravilu povlači. Roditelji će uočiti da nešto nije u redu ako u domu vlada tišina. Blizanac je taj koji treba biti obzirniji, jer je Rak ranjiviji od njih dvoje. U odrasloj dobi slažu se bolje nego kao djeca.

Lav i Blizanci

U domu koji nastanjuju Lav i Blizanci nikad neće biti dosadno. Pitanje je samo tko će se najviše zabavljati. Tipičan Lav nastojat će zauzeti sredinu pozornice, a Blizanac je obično dovoljno lukav da mu je prepusti, ne žrtvujući pritom ono što mu je važnije. Oboma treba mnogo tjelesne i umne stimulacije pa im roditelji ne smiju postavljati velika ograničenja u igri i kretanju.

Djevica i Blizanci

Iako su karakterno potpuno različiti, od najranijih dana će naučiti poštovati međusobne vrline i talente. Blizanci će biti prepuni ideja, koje će Djevica usavršiti. Blizanci će biti komunikativniji, ali će ih Djevica preteći u organizaciji. Do svađa će doći jedino ako Blizanac ne održi obećanje pouzdanoj Djevici. U odrasloj će dobi biti dobri prijatelji i čvrst oslonac jedno drugome.

Vaga i Blizanci

Blizanci i Vaga većinu će vremena provesti u žustroj raspravi i pripremanju spački. Jako će se dobro zabavljati pa im neće biti mrsko ni podnijeti zajedničku kaznu. Često će izlaziti zajedno kao najbolji prijatelji. Puno će razgovarati, šaliti se na račun onog drugoga, ali još više na tuđi račun. Bit će nerazdvojni od početka i ostati takvi cijeli život.

Škorpion i Blizanci

Površnost s kojom se Blizanci odnose prema ljudima Škorpionu se neće jako dopasti. Blizanci će biti vrlo društveni, dok će Škorpion čekati da ljudi njemu priđu. Kada se posvađaju, Škorpion će vješto manipulirati Blizancem i pritom glumiti nevinašce. No kada odrastu, ništa ih neće spriječiti da postanu najbolji prijatelji.

Strijelac i Blizanci

Ova dva zvrka imaju slične poglede na svijet pa provode mnogo vremena zajedno, no među njima uvijek postoji rivalitet. Od malih nogu Blizanac je aktivan i pun ideja koje će naivni Strijelac smatrati sjajnima. Pravit će razne nestašluke, za koje će krivicu uglavnom snositi dobronamjerni Strijelac. Bolje se slažu u kasnijoj dobi, kad su oboje ozbiljniji i zreliji.

Jarac i Blizanci

Blizanci i Jarac imaju vrlo različite osobnosti. Blizanci su slobodna duha, vole izlaziti i biti okruženi ljudima. Jarac je, s druge strane, puno ozbiljniji i odgovorniji, zbog čega ga Blizanac smatra pomalo dosadnim. Više će poštovati jedno drugo kad odrastu. U odrasloj je dobi moguće i da budu poslovni partneri.

Vodenjak i Blizanci

Ovo dvoje djece imaju prodorne i živahne umove. U potrazi su za poticajima, razonodom i odgovorima na tajne života. No dok je Vodenjak istinski zainteresiran za prirodu, okoliš, društvo i druge velike teme, Blizanac je samo radoznao i želi hraniti svoj um s novim poznanstvima i spoznajama. Sličnosti su im mnogo brojnije od razlika jamčeći im dobro slaganje za cijeli život.

Ribe i Blizanci

Blizanci su radoznali, raspršeni i aktivni, dok je Riba povučenija, stidljivija i emocionalno dublja. Iako su u mnogočemu nepodudarni, podjednako su daroviti i mogu postati bolji jedno uz drugo. Blizanci će se diviti plodovima riblje mašte, dok će ona putem Blizanaca upoznati mnoge ljude usvojiti praktične društvene vještine.