tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi blago oslabili, likvidnost i dalje skromna

Bionic
Reading

Usporeno trgovanje na Zagrebačkoj burzi nastavilo se i u četvrtak, pri čemu su dionički indeksi zaključili uz male promjene, a likvidnost se zadržala i dalje na skromnim razinama.

Sva tri glavna dionička indeksa kraj su dana dočekala u negativnom teritoriju s blagim padovima. Tako su indeks CROBEX i širi indeks CROBEXplus oslabili 0,2 posto, dok blue chip indeks CROBEX10 kliznuo 0,3 posto. Od sektorskih indeksa, najveći pad je zabilježio indeks turističkog sektora, koji je oslabio 1,1 posto, dok je dobitnike predvodio indeks transportnog sektora, s rastom nešto većim od 1 posto.

Dionička likvidnost je iznosila skromnih 4,1 milijun kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najbliže tome su bile povlaštene dionice Adrisa, koje su na prometu od 872 tisuće kuna oslabile 0,2 posto, a slijede ih dionice Atlantske plovidbe, s prometom od 403 tisuće kuna i rastom cijene od 2,2 posto

Dobre cjenovne izvedbe imale su i dionice Like Ploče te Hrvatske poštanske banke, koje su porasle redom 2,6 posto i 1,8 posto.

S druge strane, među glavne gubitnike dana su se ugurale dionice Đure Đakovića, koje su potonule 8,8 posto, a loš dan su imale i turističke dionice, u prvom redu Arena Hospitality Grupe i Valamar Riviere, čije su cijene oslabile 1,9 posto i 1,3 posto.

Dobitnik dana Luka Ploče +2,59% 595,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -8,81% 3,00

CROBEX -0,18% 1.960,36